Doliu în Biserică, în Postul Paștelui. A murit preotul SPP, care slujea la Palatul Cotroceni

Este doliu în Biserică. A murit Arhimandritul Irineu Dogaru, preotul SPP. El a slujit la biserica de la Palatul Cotroceni.

21 apr. 2024, 14:07
Doliu în Biserică, în Postul Paștelui. A murit preotul SPP, care slujea la Palatul Cotroceni

Veste tristă în Biserică. A plecat la Ceruri Arhimandritul Irineu Dogaru. El a fost preot SPP și a slujit la Palatul Cotroceni. Era un om de mare valoare și toți cei care îi treceau pragul au doar cuvinte de laudă la adresa sa.

Arhimandritul Irineu Dogaru a plecat să se întâlnească cu Domnul, cel pe care l-a slujit o viață întreagă. Arhimandritul Irineu Dogaru suferea de o boală gravă, pe care medicii nu au avut puterea să o vindece.

Preotul a plecat, însă, în lumea de dincolo cu bucuria că a ajutat foarte mult lume în călătoria lui pământească.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Arhimandritul Irineu Dogaru, de la Biserica Palatului Cotroceni, a trecut la cele veșnice în urmă cu puțin timp, după lupta cu o boală nemiloasă. Dumnezeu să așeze sufletul nou-adormitului Arhim. Irineu în locașurile drepților”, este mesajul transmis de unul dintre cei care l-au cunoscut.

Arhimandritul Irineu Dogaru, relație specială cu toți foștii președinți

Într-un interviu mai vechi, Arhimandritul Irineu Dogaru spunea că a avut legătură cu toți președinții țării noastre. Pe Ion Iliescu l-a spovedit acasă mult timp, iar drept mulțumire, a primit de la acesta mai multe icoane.

L-a cunoscut și pe Emil Constantinescu.

Fostului președinte i-am făcut sfeștanie la Cotroceni, în momentul în care a fost instalat în funcție, în 1996”, a spus preotul.

În ceea ce-l privește pe Traian Băsescu, preotul spunea că nu l-a cunoscut foarte bine, însă că relația acestuia cu Dumnezeu era una specială.

Are o trăire pioasă intensă, mascată de o duritate extrema”, spunea părintele SPP, potrivit Libertatea.