Doliu în comunitatea romă din Iași! „Bulibașa la toată Galaxia” a fost condus pe ultimul drum cu mare fast. Traficul în zonă a fost blocat de cortegiul funerar impresionant

Comunitatea romă din localitatea ieșeană Ciurea este în doliu, după ce Dragoș Stănescu, supranumit și Bulibașa la toată Galaxia, a murit la numai patru luni de la decesul soției sale. Vineri, bulibașa interstelar a fost condus pe ultimul drum cu mare fast de către membri comunității sale pe care a condus-o zeci de ani.

16 sept. 2023, 17:08
Doliu în comunitatea romă din Iași! „Bulibașa la toată Galaxia” a fost condus pe ultimul drum cu mare fast. Traficul în zonă a fost blocat de cortegiul funerar impresionant
Doliu în comunitatea romă din Iași! „Bulibașa la toată Galaxia” a fost condus pe ultimul drum cu mare fast.

„Bulibașa la toată Galaxia” a fost condus pe ultimul drum cu mare fast. La castelul din localitatea Ciurea, unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Dragoș Stănescu, s-au adunat zeci de romi din toate colțurile țării care l-au jelit cu patos pe regretatul bulibașă ce s-a stins în urma unei lungi suferințe provocate de moartea soției sale.

Citește și Leo de la Strehaia a fost eliberat din puşcărie. Cum arată „prinţul ţiganilor” după doi ani petrecuţi după gratii FOTO

„Bulibașa la toată Galaxia” a fost condus pe ultimul drum cu mare fast

Înmormântarea Bulibașei la toată Galaxia a fost demnă de un împărat. Cortegiul funerar format din zeci de mașini a blocat vineri traficul dinspre localitatea Ciurea spre Iași, potrivit BZI.ro. 

Din cortegiul funerar nu au lipsit mașinile de lux, fanfara, banii, coroanele de flori impresionante și chiar un camion.

Reprezentanţii familiei Stănescu au anunțat că întregul eveniment a costat aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi.

Încă de pe data de 14 septembrie, ziua în care Dragoș Stănescu a murit, în curtea palatului său a ars neîncetat focul. Potrivit tradiţiei comunității rome, atunci când moare cineva trebuie să ardă neîncetat focul pentru ca toți cei dragi ai defunctului să se adune și să îl jelească.

Din curtea palatului de la Ciurea nu au lipsit mesele îmbelşugate cu băuturi mâncăruri alese.

Dragoș Stănescu a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai comunității rome din România. De-a lungul timpului, bulibașa a avut afaceri în majoritatea oraşelor importante ale țării, iar la Iaşi a construit unul dintre primele cartiere de case din Ciurea.

El a uimit întreaga comunitate atunci când s-a căsătorit cu soția sa care era româncă, dar care a câștigat repede încrederea familiei Stănescu datorită faptului că avea mare grijă de soțul său.

În urmă cu câțiva ani, femeia a afirmat faptul că Dragoş Stănescu purta câteva zeci de cămăşi în fiecare lună, pe care ea i le spăla şi i le pregătea în fiecare dimineaţă.

Deși este foarte greu de estimat care este averea familiei Stănescu, oameni din comunitatea romă susțin că aceasta constă în zeci de kilograme de aur.

Citește și Scandal imens pe averea Regelui Cioabă. Totul a plecat de la o datorie veche, de 25.000 de euro