Doliu în literatura internaţională! Celebrul romancier Jack Higgins a murit la vârsta de 92 de ani

Celebrul autor de thrillere Jack Higgins s-a stins la vârsta de 92 de ani. De-a lungul vieţii, a publicat nu mai pu in de 85 de cărți.

10 apr. 2022, 18:18
Doliu în literatura internaţională! Celebrul romancier Jack Higgins a murit la vârsta de 92 de ani

Doliu în literatura internaţională! Higgins, al cărui nume real era Henry Patterson, a murit acasă, în Jersey, înconjurat de familia sa, a anunțat editura HarperCollins prin intermediul unui comunicat.

Doliu în literatura internaţională. „Vulturul a aterizat” pentru eternitate

A publicat 85 de cărți, dar şi-a câştigat celebritatea mai ales pentru romanul său din 1975 „The Eagle Has Landed” („Vulturul a aterizat”), vândut în peste 50 de milioane de exemplare. Romanul a fost adaptat în film, regizat de John Sturges și i-a avut în rolurile principale pe actorii Michael Caine, Donald Sutherland, Jenny Agutter și Robert Duvall, potrivit Sky News

Citeste si Un celebru jurnalist a murit la doar 57 de ani! L-a călcat trenul când mergea pe bicicletă

Higgins este, de asemenea, autorul romanelor „Comes the Dark Stranger” („Vine străinul întunecat”), „Hell is Too Crowded” („Iadul este prea aglomerat”) și „To Catch a King” („Să prinzi un rege”). Ultima carte a lui Patterson, „Clopotul de la miezul nopții”, a fost publicată în 2017 și a devenit un bestseller Sunday Times.

Născut în Newcastle în 1929 din tată englez și mamă nord-irlandeză, a crescut în Belfast, apoi s-a întors în Anglia și a locuit în Leeds. După satisfacerea stagiului militar timp de doi ani, a lucrat ca profesor, scriind în paralel pentru a câștiga bani în plus.

Higgins are patru copii din prima sa căsătorie – Sarah, Ruth, Sean și Hannah.

Citeste si Andrei Kurkov nu se teme de război. Ce spune scriitorul ucrainean despre Zelenski: „Prima versiune a lui nu mi-a plăcut deloc”