Doliu în lumea afacerilor. Bruno Bonduelle, fostul CEO al gigantului „Bonduelle”, a murit la vârsta de 89 de ani

Bruno Bonduelle, fostul CEO al gigantului „Bonduelle”, a murit la vârsta de 89 de ani. El a condus compania între anii 1985 și 1994 și a fost puternic implicat în promovarea regiunii Lille.

19 sept. 2022, 08:51
Doliu în lumea afacerilor. Bruno Bonduelle, fostul CEO al gigantului „Bonduelle”, a murit la vârsta de 89 de ani

Bruno Bonduelle, fost director general al afacerii de familie cu același nume specializată în conserve și legume congelate, a murit, vineri, la vârsta de 89 de ani, în Marcq-en-Barœul, a anunțat compania, sâmbătă, 17 septembrie, potrivit Le Monde.

Citește și Un cunoscut pescar de la AJVPS Sibiu a murit. Liviu Horea Napeu a fost găsit decedat în lacul din curtea pensiunii sale

Membru celei de-a cincea generații de la înființarea afacerii de familie, Bruno Bonduelle a fost CEO din 1985 până în 1994, înainte de a prelua conducerea, devenind apoi membru al consiliului său de administrație. Mandatul său a fost marcat în special de preluarea concurenței sale Cassegrain în 1989.

„Bruno Bonduelle a fost un jucător cheie în transformarea grupului, pe care l-a susținut în extinderea acestuia în Franța (…) și la nivel internațional prin extinderea activității în Spania, Portugalia și Europa Centrală”, a subliniat compania într-un comunicat de presă. „Salutăm memoria unui mare căpitan de industrie al cărui spirit antreprenorial și îndrăzneală au permis dezvoltarea economică și socială a multor actori din metropola Lille”, a menționat compania într-un comunicat de presă.

Bonduelle a investit foarte mult în promovarea regiunii Lille, pe lângă sarcinile sale de conducere. Printre altele, a fost președinte al Asociației pentru Promovarea Internațională a Lille Métropole, președinte al asociației patronale Comité Grand Lille, sponsor al candidaturii Lille la Jocurile Olimpice din 2004 și președinte al Camerei de Comerț și Industrie, Lille Metropole.

Omul de afaceri a fost mișcat de imaginea negativă pentru regiunea filmului Germinal de Claude Berri, în 1993. Totodată, făcuse o scurtă incursiune în politică prezentându-se la alegerile regionale din 1998 din Nord-Pas-de-Calais, sub eticheta Génération Ecologie.

În cursul exercițiului financiar 2021-2022 (încheiat pe 30 iunie), Grupul Bonduelle, un gigant în sectorul său, a realizat o cifră de afaceri de 2,9 miliarde de euro.

Citește și Redactorul-şef al unui dintre cele mai importante ziare din Rusia a murit subit. Vladimir Putin a reacţionat imediat