Redactorul-şef al unui dintre cele mai importante ziare din Rusia a murit subit. Vladimir Putin a reacţionat imediat

Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al ziarului Komsomolskaya Pravda, a murit subit, la vârsta de 68 de ani, potrivit anunţului oficial al cotidianului. Cauza decesului nu a fost comunicată oficial.

14 sept. 2022, 20:45
Redactorul-şef al unui dintre cele mai importante ziare din Rusia a murit subit. Vladimir Putin a reacţionat imediat

Tragedia s-a petrecut în regiunea Primorski în timpul unei călătorii cu scopul de a strânge materiale pentru scrierea unei cărţi despre marele explorator al Orientului Îndepărtat, Vladimir Arseniev.

Cauza decesului nu a fost comunicată în mod oficial, însă o sursă apropiată a declarat că ar fi fost vorba despre un ”accident vascular celebral”, relatează agenţia de presă rusă TASS.

Vladimir Sungokin şi-a început cariera în 1976 în funcţia de corespondent pentru ziarul Komsomolskaya Pravda. Din 1981, a fost corespondent pentru ziarul Sovetskaya Rossiya, dar în 1985 a revenit la ziarul Komsomolskaya Pravda.

Citeşte şi Magnat rus, opozant al lui Putin, găsit mort în faţa casei din SUA. Soţia ucraineană neagă sinuciderea

Imediat, Vladimir Putin a reacţionat şi a numit moartea redactorului-șef al Komsomolskaya Pravda drept o mare pierdere pentru jurnalismul rus. Declarația șefului statului rus a fost publicată pe site-ul Kremlinului. „Moartea lui Vladimir Nikolaevici Sungorkin este o mare pierdere pentru jurnalismul intern, pentru noi toți. El a fost un patriot, o persoană extraordinară, talentată, talentată în mod creativ. A trecut de la corespondent care a acoperit construcția rețelei principale Baikal-Amur la șeful uneia dintre cele mai mari și mai populare publicaţii din mass-media – legendara „Komsomolskaya Pravda”, a spus Vladimir Putin.

Liderul rus a adăugat că Sungorkin a fost un exemplu de loialitate față de munca sa și de etica profesională.

Citeşte şi Călugărul-războinic a fost ucis de ruşi. Roman a lăsat crucea şi a luat arma, dar a murit la 30 de ani