Doliu în lumea cinematografiei! A murit un cunoscut actor la 58 de ani. A jucat în filme celebre precum „Thor”, „Punisher”, „Divergent” sau „King Arthur”

Veste tristă în lumea cinematografiei. Actorul Ray Stevenson s-a stins din viață la 58 de ani.

22 mai 2023, 23:25
Doliu în lumea cinematografiei! A murit un cunoscut actor la 58 de ani. A jucat în filme celebre precum „Thor”, „Punisher”, „Divergent” sau „King Arthur”

Actorul Ray Stevenson era cunoscut pentru rolurile sale din filmele „Thor”, „Punisher: War zone”, „King Arthur”, „RRR”, „Divergent” „Vikings”, „Star Wars” și din serialul „Ahsoka”.

Cauza morții încă nu a fost dezvăluită.

Ray Stevenson s-a născut pe 25 mai 1964, în Lisburn, Irlanda de Nord. Și-a început cariera la începutul anilor ’90, având apariții în seriale europene și filme.

Rolul lui Volstagg din filmul „Thor” a fost cel care l-a făcut cunoscut, în 2011.

Citește și Fanii lui Jamie Foxx și-au exprimat îngrijorarea față de starea de sănătate a actorului, după recenta sa spitalizare. Ei susţin că informaţiile despre starea vedetei sunt contradictorii

Născut în Irlanda de Nord la 25 mai 1964, Stevenson și-a început cariera apărând în emisiuni TV în anii 1990, apoi a început să obțină roluri de acțiune în filme de la Hollywood începând cu anii 2000. Primul său rol important în cinematografie a venit odată cu filmul de aventuri al lui Antoine Fuqua din 2004 „King Arthur”, unde l-a interpretat pe Dagonet, unul dintre Cavalerii Mesei Rotunde. În film, personajul său se sacrifică în luptă pentru a-l ajuta pe Arthur (Clive Owen) și frăția sa de războinici.

În 2008, Stevenson a obținut un rol principal în filmul Marvel, „Punisher: War Zone”, unde a jucat rolul mercenarului titular, alias Frank Castle. Filmul a fost distribuit de Lionsgate în America de Nord, înainte ca Disney să obțină drepturile asupra universului Marvel și ulterior să reintroducă personajul din seria Netflix „Daredevil”. Stevenson a fost al treilea actor care l-a portretizat pe Punisher pe marele ecran.

În anii 2010, Stevenson a apărut în filme de acțiune precum „The Book of Eli”, „G.I. Joe: Retaliation”, „The Three Musketeers” și francize precum „Thor” de la Marvel și adaptarea „Divergent” de la Lionsgate. În a doua sa ieșire Marvel, Stevenson l-a jucat pe eroul asgardian Volstagg, unul dintre cei trei războinici care au fost aliați pentru Thor al lui Chris Hemsworth. A apărut în primele trei filme „Thor” înainte de a fi lovit de ticălosul lui Cate Blanchett, Hela, în „Thor: Ragnarok”. În seria „Divergent”, Stevenson l-a jucat pe Marcus Eaton, liderul consiliului municipal al fracțiunii Abnegation și tatăl celor Patru (Theo James).

Citește și Dolph Lundgren, actorul cunoscut din franciza „Rocky”, a fost diagnosticat cu cancer. „Acum apreciez viaţa în fiecare zi”

Recent, Stevenson a apărut în filmul de succes de la Hollywood, nominalizat la Oscar, „RRR” în rolul guvernatorului rău Scott Buxton. El va apărea și în serialul Disney+ „Star Wars” din această vară „Ahsoka”. Anterior, a imprimat vocea personajului Gar Saxon în „Star Wars Rebels” și „Star Wars: The Clone Wars”.

Pe partea de TV, Stevenson a jucat în drama istorică HBO „Roma” în rolul lui Titus Pullo din 2005-07. A jucat rolul unui soldat roman, alături de Kevin McKidd, în rolul lui Lucius Vorenus, care a fost martorul mai multor evenimente istorice cheie la începutul Imperiului Roman. Serialul a câștigat șapte premii Emmy pe parcursul celor două sezoane.

Stevenson l-a mai jucat pe mafiotul ucrainean Isaak Sirko în sezonul 7 al „Dexter” de la Showtime, pe Blackbeard în serialul de pirați „Black Sails” al Starz și pe sailerul Othere în „Vikings” sezonul 6.