Doliu în lumea filmului. A murit la 86 de ani

Actorul, unul dintre simbolurile filmelor clasice, a ţinut mult timp ascuns cel mai mare secret al său, cel privind sexualitatea.

RomaniaTV.net
10 iul. 2018, 05:52

Tab Hunter a murit la Cottage Hospital din Santa Barbara, a confirmat pentru CNN Allan Glaser, partenerul lui din ultimii 35 de ani, scrie News.ro.

Cauza decesului a fost, potrivit lui Glaser, stop cardiac. „Mergeam spre casă şi mi-a căzut în braţe în curtea casei noastre. A spus că nu poate respira, aşa că am sunat la 911 şi am mers la spital. A fost brusc şi neaşteptat. Era în formă, mai degrabă ca un om de 60 de ani, nu de 86”, a spus Glaser.

Mai mulţi ani a fost speculat că Tab Hunter era homosexual, iar confirmarea a venit chiar din partea lui, în autobiografia „Tab Hunter Confidential: The Making of a Movie Star”, apărută în 2005.

Născut Arthur Andrew Kelm, în New York, Hunter a crescut în California. Părinţii lui s-au despărţit, iar la vârsta de 15 ani, Hunter a fugit de acasă pentru a se înrola în Paza de Coastă, însă a fost dat afară după ce s-a aflat că a minţit privind vârsta.

A fost remarcat de actorul Dick Clayton, pe când lucra la o fermă din apropiere de Los Angeles. Clayton, care se afla acolo pentru o şedinţă foto, l-a încurajat pe Hunter să devină actor şi i-a stabilit o întâlnire cu agentul Henry Wilson.

Acesta din urmă a fost cel care i-a dat numele de Tab Hunter, iar la puţin timp după el a semnat cu Warner Bros.

Primul său rol a fost în filmul „The Lawless”, însă în faza de postproducţie singura lui replică a fost tăiată. În 1955, a jucat rolul unui soldat în „Battle Cry”, adaptare a romanului omonim al lui Leon Uris, care i-a adus celebritatea. I-au urmat, între altele, „The Burning” şi „The Girl He Left Behind”, în ambele jucând alături de Natalie Wood.