Doliu în lumea filmului. Un actor de succes și-a pierdut viața la doar 40 de ani

Bollywood-ul e zguduit de pierdearea unui mare actor. Siddharth Shukla, de origine indiană, a murit la Mumbai la vârsta de 40 de ani.

04 sept. 2021, 11:49
Doliu în lumea filmului. Un actor de succes și-a pierdut viața la doar 40 de ani

Doliu în lumea filmului.  Un medic de la spitalul Cooper a declarat pentru BBC că era deja mort când a fost adus joi, la urgențe. El a mai spus că motivul morții încă nu este clar, însă presa indiană a scris că actorul ar fi suferit un infarct.

Doliu în lumea filmului. Un actor de succes și-a pierdut viața la doar 40 de ani

Colegii lui Shukla au fost șocați de vestea morții lui și i-au adus omagii. Shukla a jucat în mai multe filme de succes la Bollywood și a apărut în numeroase show-uri tv.

A debutat în televiziune în 2008, iar în 2014 a jucat în primul film la Bollywood, cu care a avut un succes uriaș, devenind o vedetă în adevăratul sens al cuvântului. Popularitatea sa a crescut și mai mult după ce, în 2019, a fost desemnat câștigătorul unui reality show bazat pe formatul american Big Brother.

Cinematografia Hindi, adesea numită în mod subtil ca Bollywood, este industria cinematografică indiană în limba hindi, cu sediul în orașul Mumbai (fostul Bombay), Maharashtra, India. Termenul fiind un cuvânt telescopat al „Bombay” și „Hollywood”, Bollywood face parte din marea cinematografie din India (cunoscută și sub numele de Indywood), care include și alte centre de producție care produc filme în alte limbi indiene.[3][4] Din punct de vedere lingvistic, filmele Bollywood tind să folosească un dialect hindi-urdu, sau Hindustană, înțelegîndu-se reciproc atât de către vorbitorii hindi, cât și de cei din urdu,în timp ce filmele moderne Bollywood încorporează tot mai mult elementele lui Hinglish (o combinație a limbii engleze și cea hindi).

Filmul indian este cea mai mare industrie cinematografică din lume în ceea ce privește producția de filme, cu o producție anuală de 1.986 de filme artistice începând din 2017, iar Bollywood este cel mai mare producător de filme, cu 364 filme hindi producătoare anual de la 2017. Bollywood reprezintă 43% din venitul net al box-office-ului indian, în timp ce cinematografele Tamil și Telugu reprezintă 36%, iar restul cinematografiei regionale constituie 21% din 2014. Bollywoodul este astfel unul dintre cele mai mari centre de producție de filme din lume. Potrivit anumitor știri, în ceea ce privește vânzările de bilete în 2001, cinematografia indiană a vândut aproximativ 3.6 miliarde de bilete anual pe glob, în comparație cu 2,6 miliarde de bilete vândute de la Hollywood.

Citește și: Lumea artistică din România este în doliu. Un mare cântăreț de muzică populară s-a stins din viață: „Ne-a părăsit pentru a cânta în corul îngerilor alături de Ion Dolănescu”