Doliu în lumea filmului! Un celebru actor s-a stins din viaţă după ce a fost infectat cu coronavirus

Un îndrăgit actor din filmul franţuzesc "Amelie", Michel Robin, s-a stins din viaţă la 90 de ani din cauza infecţiei cu coronavirus. Anunţul a fost făcut de Teatrul de Comedie Franceză.

19 nov. 2020, 16:38
Doliu în lumea filmului! Un celebru actor s-a stins din viaţă după ce a fost infectat cu coronavirus

Michel Robin şi-a început cariera de actor de teatru la Roger Planchon, iar din 1958 până în 1964 a jucat în nu mai puţin de 17 spectacole. A avut roluri foarte bune în „Les Trois Mousquetaires”, „George Dandin”, „Les Âmes mortes”, potrivit LeFigaro.

A jucat apoi şi la alte teatre şi a avut roluri care mai de care mai valoroase. Michel Robi a apărut în spectacole precum „Les Oiseaux” de Aristofan la Théâtre Renaud-Barrault, „Le Balcon” de Jean Genet la Odéon, „La Nuit des rois” de Shakespeare la Théâtre de Chaillot, „La Folle de Chaillot” de Jean Giraudoux la Nantes.

Michel Robin a primit şi premii pentru activitatea sa. În anul 1990 s-a ales cu premiul Molière pentru cel mai bun rol secundar în „La Traversée de l’hiver”.

Nici de lumea cinematografiei nu era străin. Michel Robin a lucrat cu persoane precum Goretta, Zulawski, Doillon, Lang sau Costa-Gavras. În 1979 a primit Marele premiu de interpretare al juriului la Festivalul de la Locarno pentru „Les Petites Fugues” de Yves Yersin.

A apărut şi în filme celebre precum „Merci pour le chocolat”, realizat de Claude Chabrol, „Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain” sau „Un long dimanche de fiançailles” de Jean-Pierre Jeunet.

Citeşte şi Surpriză uriaşă pentru fanii celui mai urmărit serial! Actorii din „La Casa de Papel” vorbesc limba română

Citeşte şi Bobby Brown şi-a mai pierdut un copil. Fiul său a murit la doar 28 de ani