Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor s-a stins din viață în urmă cu puțin timp

Doliu uriaș în lumea filmului, după ce un mare regizor s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile. Foarte mulți români îi știau filmele.

22 dec. 2022, 10:22
Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor s-a stins din viață în urmă cu puțin timp
Un cunoscut regizor a decedat

Mike Hodges, regizor al filmelor „Flash Gordon” și „Get Garder”, a murit la vârsta de 90 de ani. Moartea sa a fost confirmată pentru presa americană de către Mike Kaplan,, producător și bun prieten al lui Hodges.

Regizorul s-a stins din viață sâmbătă, la domiciliul său din Dorset. Cauza decesului nu a fost anunțată momentan. Printre filmele celebrului regizor se numără „Croupier”, „The Terminal Man” și „I’ll Sleep When I’m Dead” din 2003, care a fost și ultimul său lungmetraj.

Mike Hodges, Foto: Carlo Allegri/Getty Images

Un ultim omagiu pentru regizor

Brian Blessed, actor care a jucat în „Flash Gordon”, i-a adus un omagiu, spunând despre acesta că are o personalitate puternică și o imaginație strălucitoare.

„Flash Gordon este singurul film, în afară de Henry V cu Kenneth Branagh, la care am alergat pentru a începe filmările. Hodges avea o imaginație genială, dar regia lui – uluitoare. O manieră grozavă, o percepție grozavă. Filmul a fost o gură de aer proaspăt”, a spus Blessed, la programul World At Once de la BBC Radio 4.

Citește și: Doliu în lumea fotbalului românesc! O legendă din Generația de Aur a încetat din viață

„Un adevărat maestru. Un talent furios și neliniștit. O operă de necontestat. Am iubit filmele. L-am iubit pe om”, a declarat scriitorul și prezentatorul Matthew Sweet.

„L-am iubit atât de mult pe acest om. Poetul metafizic al cinematografiei britanice și un om generos, genial, amabil și implicat politic”, a spus prezentatoarea Ftont Row, Samira Ahmed.

Cu ce s-a ocupat înainte de a fi regizor

Hodges s-a născut în 1932, la Bristol. Nu s-a ocupat întotdeauna de cinematografie, lucrând și ca expert contabil  și stând doi ani la bordul unui vânător de mine al Marinei Regale în porturile de pescuit din nordul Angliei.

Citește și: Tragedie în lumea artistică din România. A murit un mare actor şi regizor: „Dumnezeu sa îl ţină în dreapta Sa!”

În industria de divertisment, Hodges a fost la început operator de teleprompter pentru televiziune, lucru care l-a condus la producția și regia de știri și seriale documentare.

Primul lungmetraj regizat a fost lansat în 1971 și a fost o adaptare a romanului „Get Carter” a lui Ted Lewis. Protagonistul filmului a fost Sir Michael Caine, în rolul unui gangster londonez care își caută propria formă de justiție, după ce fratele său a fost ucis.