Doliu în lumea fotbalului! Legendarul selecționer Miroslav Blazevic a murit

Fostul antrenor al naționalei Croației, Miroslav Blazevic, s-a stins din viață cu doar două zile înainte să împlinească 88 de ani, după ce a trecut printr-o lungă suferință.

08 feb. 2023, 12:35
Doliu în lumea fotbalului! Legendarul selecționer Miroslav Blazevic a murit

Miroslav Blazevic s-a născut în Bosnia-Herțegovina și, de-a lungul carierei sale, a jucat la Dinamo Zagreb, Lokomotiv Zagreb, FK Sarajevo, HNK Rijeka și la echipele elvețiene FC Sion și FC Moutier.

Ca antrenor, a condus Croația în sferturile CE din 1996, însă a dat lovitura doi ani mai târziu, când a reușit să ajungă pe locul 3 la CM. La competiția care a fost organizată în Franța, Croația a terminat pe locul 2 în Grupa H, cu 6p, după Argentina (9p). A învins Jamaica cu 3-1, Japonia cu 1-0 și a cedat în fața sud-americanilor cu 0-1. În optimi a dat peste România, de care a trecut cu 1-0, golul fiind marcat din penalty, de celebrul Davor Suker, în minutul 45. În sferturi, naționala antrenată de Blazevic a distrus Germania, administrându-i un sec 3-0, datorită reușitelor lui Jarni (45), Vlaovic (80) și Suker (85). Totul s-a încheiat în semifinale. Suker a deschis scorul în minutul 46, dar Franța a întors rezultatelor, grație dublei lui Thuram (47, 69). În finala mică, Croația a învins Olanda cu 2-1 (Prosinecki 13, Suker 35 / Zenden 21).

Citește și Cine este tânăra de 33 de ani care a murit după ce a născut o fetiţă de 4 kg printre nămeţi într-un cătun izolat din Apuseni. Lasă orfani de mamă 7 copilaşi

Miroslav Blazevic a fost antrenor timp de 47 de ani, din 1968 până în 2015. Fanii l-au numit „antrenorul tuturor antrenorilor”.

Moartea acestuia  i-a întristat pe toți cei care l-au cunoscut. Unul dintre fani a spus „Adio unei legende”, iar un altul a scris pe Twitter „Antrenorul tuturor antrenorilor, Miroslav ‘Ciro’ Blazevic, a murit la vârsta de 87 de ani. Personaj imens, antrenor grozav și un maestru în a pune lucrurile în mișcare”.

„Miroslav Ciro Blazevic, legendarul antrenor croat, a murit, cu două zile înainte de a împlini 88 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Pentru mine și generația mea, el este și va fi simbolul unui antrenor de fotbal. Cea mai mare realizare a lui a fost câștigarea primei noastre medalii la Cupa Mondială. RIP Ciro”, a spus un alt fan.

Citește și Accident teribil în Dolj. O femeie a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un utilaj de deszăpezire