Doliu în lumea maneliștilor. Marian Mexicanu a dat cumplita veste. ”Dumnezeu să te aibă în pază în lumea celor drepți”

Marian Mexicanul, unul dintre cei mai cunoscuți acordeoniști de la noi, este în doliu. Celebrul lăutar a anunțat că violonistul Relu Fritz a murit după o lungă și grea suferință.

20 mart. 2023, 10:40
Doliu în lumea maneliștilor. Marian Mexicanu a dat cumplita veste. ”Dumnezeu să te aibă în pază în lumea celor drepți”

Doliu în lumea maneliștilor. Marian Mexicanu a dat cumplita veste. Artistul este împietrit de durere și nu îi vine să creadă că Relu Fritz, omul cu care a împărțit scena scena ani de zile nu mai este.

Citește și Doliu în lumea muzicii. Bobby Caldwell, interpretul „What You Won’t Do For Love, a murit la 71 de ani

Doliu în lumea maneliștilor. Marian Mexicanu a dat cumplita veste

Marian Mexicanu a anunțat duminică seară printr-o postare pe Facebook că prietenul și colegul său de breaslă a trecut la cele veșnice.

”De ceeeeee…..de ceeeeee!!!! Dumnezeu să te aibă în pază în lumea celor drepți Relu Fritz”, a scris Marian Mexicanu.

Artistul nu a dezvăluit care este cauza morții lui Relu Fritz, însă în 2017, violonistul a suferit o intervenție chirurgicală destul de complicată.

La vremea respectivă, Relu Fritz a ținut să le mulțumească printr-o postare pe Facebook tuturor celor care i-au fost alături în momentele de cumpănă și a transmis că intervenția a fost una reușită.

”Vreau să îi mulțumesc bunului Dumnezeu că m-a salvat și a ascultat rugăciunile fraților, prietenilor, chiar și a oamenilor pe care nu-i cunosc, împreună au fost foarte mulți la număr. Le mulțumesc fanilor mei care acum am văzut că nu sunt putini la număr, dar și elevilor mei. A fost o intervenție de trei ore, care a fost o reușită. Vreau să le mulțumesc prietenilor lăutari, fraților mei muzicanți și fanilor prin mesajul asta și îmi cer scuze că nu am mulțumit fiecăruia în parte”, a scris Relu Fritz în urmă cu câțiva ani pe Facebook.

Veste a morții lui Relu Fritz a căzut ca un trăsnet peste cei care l-au cunoscut și apreciat pe marele violonist. Rețelele de socializare sunt pline de mesaje de condoleanțe din partea fanilor, colegilor și prietenilor artistului.

”Astăzi o parte din mine s-a rupt. Am aflat o veste cruntă, care sunt sigur că toți muzicanții ce apreciază adevărata valoare ar fi vrut să o audă cât mai târziu posibil! Însă nu a fost așa…Bunul Dumnezeu l-a luat în ceruri pe fratele meu, Relucu…Omul cu care am cântat mii de nopți și cu care am făcut fericiți foarte mulți oameni de-a lungul timpului… Drum lin către ceruri, fratele meu…Acum vei cânta îngerilor, frumos, așa cum numai tu știi să o faci! Te iubesc mult!”, a scris Ghiocel Călin, colegul lui Relu Fritz, pe Facebook.

 

 

 

 

Citește și Doliu în familia lui Ștefan Stan! Persoana care i-a marcat viața artistului s-a stins: „A murit singur”