Doliu în lumea modei! A murit Thierry Mugler la vârsta de 73 de ani

Designerul francez Thierry Mugler a murit duminică, la vârsta de 73 de ani. Agentul său, Jean-Baptiste Rougeot, a făcut public anunțul trist.

24 ian. 2022, 08:16
Doliu în lumea modei! A murit Thierry Mugler la vârsta de 73 de ani

Thierry Mugler a dominat lumea modei în anii 1980. Cei care l-au cunoscut sunt în șoc și nu vor să accepte faptul că nu mai e în viață. Designerul a murit din cauze naturale, pe neașteptate.

“Cu imensă tristeţe vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022”, potrivit unui comunicat publicat pe contul de Facebook oficial al designerului.

Agentul lui Thierry Mugler a spus că acesta chiar urma să anunțe noi colaborări la început de săptămână.

Thierry Mugler s-a născut la Strasbourg în decembrie 194. S-a mutat la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Creaţiile lui structurate şi sofisticate s-au impus rapid. Ele au impus o eleganţă sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor: umeri accentuaţi din căptuşeală, decolteuri adânci, talie îngustă şi şolduri pline. Obiect al fantasmelor, femeia Mugler era un ultraj la adresa pudorii, o sirenă galactică, un robot cibernetic, un animal fantastic… un înger al iadului în bustieră Harley-Davidson sau o Marilyn într-o rochie furou din ghipură de cauciuc roz. Taioarele sale poartă, la rândul lor, marca sa inconfundabilă.

Thierry Mugler, fiind talentat și pe partea de regie, a organizat mereu prezentări de modă spectaculoase.

”Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral. Dansul m-a învăţat multe despre postură, organizarea hainelor, importanţa umerilor, postura capului, jocul şi ritmul picioarelor”, declara creatorul francez.

S-a lansat, de asemenea, şi în lumea parfumerie, celebrul său parfum “Angel” bucurându-se de un mare succes. Lansat în 1992, în colaborare cu Clarins,“Angel” a concurat pentru primul loc în vânzări miticul No5 al Casei Chanel.

În septembrie i-a fost dedicată o expoziţie la Muzeul de Arte Decorative din Paris cu titlul “Thierry Mugler, Couturissime”, un proiect al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal.

Citește și Bill Gates a dat lovitura! Este ireal ce s-a întâmplat în plină pandemie de Covid-19

Citește și A murit părintele mindfulness. Influentul călugăr budist, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, e plâns de lumea întreagă

 

 

 


loading...
Partenerii noștri