Doliu în lumea muzicii, în Ajunul Crăciunului. Solistul trupei Faithless a murit la 65 de ani

Trupa Faithless a concertat de mai multe ori şi în România, fiind una dintre formaţiile de muzică electronică ce a rămas relevantă pe parcursul a mai bine de două decenii, încă din anii 90, până în 2011, când cei trei membri au mers pe drumuri diferite.

24 dec. 2022, 19:00
Doliu în lumea muzicii, în Ajunul Crăciunului. Solistul trupei Faithless a murit la 65 de ani

„Suntem zdrobiți să spunem că Maxi Jazz a murit aseară. A fost un bărbat care ne-a schimbat viața în atât de multe feluri, au scris pe Facebook colegii săi din trupa Faithless.

„El a dat semnificația și mesajul potrivit muzicii noastre. A fost o ființă minunată, cu timp pentru toată lumea și cu o înțelepciune profundă și accesibilă. A fost o onoare și, desigur, o adevărată plăcere să lucrăm cu el”, au scris Rollo și Sister Bliss, foștii săi colegi de trupă.

Faithless este o formație engleză de muzică electronică fondată în 1995. Cuprinde 3 membri Maxi jazz, Sister Bliss și Rollo. Primul chitarist al formației, a fost Dave Randall care însă a părăsit-o pentru a-și crea propriul său proiect, Slovo. Faithless sunt cunoscuți pentru hituri ca „Insomnia“, „God is a DJ“, „We Come One“, iar în albumele lor abordează o imixtiune de stiluri.

Maxi Jazz era și un mare fan al echipei de fotbal Crystal Palace.

Maxi Jazz a fost muzician, DJ, rapper şi compozitor. A avut emisiunii la radio-uri pirat din UK în anii 1980 şi a colaborat în anii ’90 cu Jamiroquai. Din 2015 a creat o nouă grupă, numită Maxi Jazz & The E-Type Boys. În acel grup artistul era solist principal şi cânta la chitară. Maxi era foarte pasionat de automobile şi avea o colecţie impresioannta, care a apărut în emisiuni de specialitate. Avea chiar şi o echipă de curse, Maxi Jazz Racing, fondată în anul 2000.

Citeşte şi: Cine este Iulian Nunucă şi ce poveste incredibilă de viaţă are marele câștigător de la Vocea României. „Sunt țigan și mă mândresc cu asta!”

În 2001 a avut un accident grav de maşină, iar în 2005 a participa la cursa Ginetta, în vreme de în 2006 şi 2007 s-a înscris la Porsche Carrera Cup GB. Era şi mare microbist şi fân Crystal Palace, devenind chiar director asociat al clubului în 2012. Pe lângă trupele sale, a lansat şi materiale solo, inclusiv o colaborare cu Tiesto, care a cucerit topurile în 2006, „dance4life”, potrivit InfoMusic.

„Faithless se despart!”, a fost mesajul postat de Maxi Jazz pe site-ul personal în urmă cu 11 ani. Fără prea multe comentarii însă plin de regret, Maxi Jazz – liderul Faithless anunța despărțirea de colegii Sister Bliss și Rollo.

Înainte de apariția trupei Faithless, Maxi Jazz a cântat mai multe genuri muzicale, chiar și hip-hop.

Citeşte şi: Carmen de la Sălciua dezvăluie singura sa dorinţă pentru 2023: „Dacă ajută Dumnezeu, ar fi minunat!”