Doliu în lumea muzicii populare. Viorica Galan Dumbravă a murit după ce s-a infectat cu COVID!

Doliu în folclorul românesc! Interpreta de muzică populară Viorica Galan Dumbravă a plecat la ceruri.

15 oct. 2021, 16:59
Doliu în lumea muzicii populare. Viorica Galan Dumbravă a murit după ce s-a infectat cu COVID!

Doliu în lumea muzicii populare. Colegii de breaslă sunt șocați de aceasta veste. Viorica Galan Dumbravă, o voce inconfundabilă a cântecului popular s-a stins din viață. Odată cu vârsta, acumulase afecțiuni pe care le trata cu conștiinciozitate dar nu se dădea bătură.

Doliu în lumea muzicii populare. Viorica Galan Dumbravă a murit după ce s-a infectat cu COVID!

Doar cu o săptămână sau două în urmă înregistra, în compania artiștilor mai tineri, melodii mai noi și mai vechi, pentru bucuria oamenilor iubitori de folclor.

În urmă cu câteva zile însă, starea sa de sănătate s-a agravat brusc și a primit diagnosticul dramatic: se infectase cu virusul Sars – Cov 2. A fost internată în spital la Botoșani, ulterior intubată  și, în ciuda eforturilor medicilor, astăzi după amiază inima Vioricăi Galan Dumbravă a încetat să mai bată.

Viorica Galan Dumbravă a fost mulți ani partenera de viață și de cântec al unui alt mare artist popular, Alexandru Dumbravă, care a plecat în eternitate în 2016.

Artiștii care au cunoscut-o au transmis nenumărate mesaje de regret după moartea acesteia.

Citește și: Doliu în lumea medicală! Medicul Ovidiu Burlacu, șeful Secției de Chirurgie Toracică de la Spitalul Municipal Timișoara, a încetat din viaţă
 

„Din păcate…a plecat dintre noi doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor…în care s-a regăsit cu iubitul ei Alexandru Dumbravă”, a spus artistul Marius Zgâianu, care o considera un „om minunat, sincer, curat și bun”.

Viorica Galan Dumbravă a predat canto copiilor și a compus nenumărate cântece și colinde.

„Dumnezeu să o ierte. A fost o profesoară, o artistă care mi-a învățat nepoatele canto și au cântat împreună. Le-a dat cântecele și colindele. A fost un suflet minunat. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, spune Măriuca Trandafir.

Citește și: Lumea artistică, din nou în doliu! O cunoscută interpretă din Banat a murit de COVID la o săptămână după tatăl ei. Niciunul nu era vaccinat


loading...