Doliu în lumea rock-ul românesc. Un cântăreţ cunoscut a încetat din viață la doar 49 de ani!

Solistul trupei rock din Brașov, Ura de după Ușă, Ioan Costache, a încetat din viață chiar luni dimineață.

21 iun. 2021, 16:35
Doliu în lumea rock-ul românesc. Un cântăreţ cunoscut a încetat din viață la doar 49 de ani!

Doliu în lumea rock-ul românesc. Costi, așa cum era cunoscut, solistul și compozitorul trupei brașovene Ura De După Ușă (UDDU) a încetat din viață la doar 49 de ani.

Doliu în lumea rock-ul românesc. Un cântăreţ cunoscut a încetat din viață la doar 49 de ani!

Anunțul a fost

făcut pe contul oficial de Facebook al trupei, în urmă cu câteva ore. A fost un mesaj de condoleanțe scurt, din partea colegilor săi, care i-au urat drum bun într-o nouă lume.

„Din pacate astazi Costi a plecat de langa noi. Drum bun, prieten drag!”, se arată în mesajul postat pe contul de Facebook al trupei Ura De După Ușă.

În ultimii ani, Costi așa cum îi spuneau prietenii, a suferit de o boală cumplită, profesională, silicoza.

Pe 24 mai, solistul cunoscutei trupe brașovene a fost sărbătorit, de aceeași colegi, cu prilejul zilei de naștere.

„Astăzi îl sărbătorim pe cel cce acum aproape 29 de ani punea bazele celui mai îndrăgit proiect Hardcore din Romania. La multi ani Costi!!! Echipa UDDU îți dorește tot binele din lume!”. scriau colegii săi pe Facebook, fără să știe că este ultima oară când îi mai transmit astfel de mesaje.

Ura De După Ușă a fost prima trupă rock, românească, care a fost înființată upă Revoluție, și care a îmbinat cu succes forța punk-ului cu melodicitatea heavy-metalui. Ura de După Ușă a reușit să devină cel mai cunoscut proiect autohton de pe scena de hardcore-metal. Trupa Ura De După Ușă s-a infiintat în 1992 în orașul Zărnești. A avut nevoie de trei ani până când, în 1995, a lansat primul album. Acesta s-a intitulat „De ce atâta Ură”.

Costache Ioan sau Costi a fost liderul acestei trupe. El a fost cel care s-a zbătut pentru ca Ura De După Ușă să nu moară în underground. El a țimnut steagul sus ajutorul prietenilor săi, indiferent de clipele grele prin care a trecut, de ordin personal sau chiar financiar.

Citeşte şi: Teologul Valentin Guia a izbucnit la adresa autorităților: „V-au batjocorit morții, stau în saci ca gunoaiele, v-au batjocorit părinții, ura e la rang de virtute. Cât să mai răbdăm?! Nici Ceaușescu nu a îndrăznit”