Teologul Valentin Guia a izbucnit la adresa autorităților: „V-au batjocorit morții, stau în saci ca gunoaiele, v-au batjocorit părinții, ura e la rang de virtute. Cât să mai răbdăm?! Nici Ceaușescu nu a îndrăznit”

Teologul Valentin Guia a criticat în termeni vehemenți măsurile luate de autorități în contextul pandemiei, multe din ele afectând buna desfășurare a activităților Bisericii.

15 iun. 2021, 08:50
Teologul Valentin Guia a izbucnit la adresa autorităților: „V-au batjocorit morții, stau în saci ca gunoaiele, v-au batjocorit părinții, ura e la rang de virtute. Cât să mai răbdăm?! Nici Ceaușescu nu a îndrăznit”

Valentin Guia le recomandă celor aflați la putere „să pună mâna să citească istorie” și să înțeleagă că Biserica trebuie protejată, indiferent de vremurile grele prin care trecem. „N-au reușit turcii, ungurii, nemții, austriecii, nimeni nu a îndrăznit să pună mâna pe credința acestui neam”, a spus teologul la RomâniaTv.

Poporul român a fost batjocorit în repetate rânduri în pandemia, a afirmat Valentin Guia, precizând că nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a îndrăznit să ajungă în acel punct.

„Prin momentele de cumpănă prin care trecem noi nu mai au sens glumele. Oamenii ăștia v-au atacat canoanele Bisericii, v-au batjocorit botezul, moaștele sfinților părinți, v-au batjocorit morții, vă stau în pământ în saci precum gunoaiele, v-au batjocorit ierarhii care se roagă zi și noapte. Până când să mai rabde popoorul român?

Părinții sunt batjocoriți în țară. Până când mai răbdăm? Ura e la rang de virtute. Nici Ceaușescu nu a îndrăznit să se atingă de Biserica neamului românesc. O singură greșeală și l-au tras de mâneca. Istoria spune că poporul acesta renaște în orice moment pentru credința lui. Să-i ferească să înceapă să tragă clopotele în țara asta. Pentru batjocura voastră, slujitori ai necuratului, nu vă mai dăm voie sa batjocoriti grădina Maicii Domnului.

Eu mă învârt în toată țara asta. Prin natura lucrurilor pe care eu le fac, România fierbe, mă ales creștinii, răbdarea lor a ajuns la capăt. Nu mai are margini batjocura. Vă garantez, din discuțiile și feedbackul pe care îl am de la creștini, nu mai rabdă. Răbdarea a ajuns la capăt. Noi vrem rugăciune, spovedanie, împărtășanie, mântuire.

Lîsați-ne să ne rugăm, nu vă mai atingeți de lucrurile sfânte ale acestui neam. Dacă nu ați citit istoria până acum, ar fi bine să vă apucați de ea. Nimeni nu a îndrăznit să pună mâna pe credința acestui neam”, a declarat teologul Valentin Guia la RomâniaTv.