Doliu în lumea sportului! Adrian Merge, fost campion la judo, a murit la 35 de ani

Doliu în lumea sportului! Adrian Merge, fost campion la judo, a murit la 35 de ani. Anunțul a fost făcut de clubul CSM Oradea, acolo unde Adrian Merge a activat în decursul carierei sale.

31 mart. 2023, 21:45
Doliu în lumea sportului! Adrian Merge, fost campion la judo, a murit la 35 de ani

Adrian Merge a murit în noaptea de joi spre vineri din cauza unei boli cumplite, au spus surse din anturajul fostului sportiv.

„Din câte ştiu eu a suferit de o boală numită scleroză laterală, o boală degenerativă şi nu a mai putut fi tratat. A descoperit-o în urmă cu aproximativ 3-5 ani, atunci când a şi abandonat activitatea de sportiv de performanţă. A făcut tot felul de tratamente şi în Italia şi Serbia, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat antrenorul Emil Morar, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo, pentru ebihoreanul.

Citește și Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Probele noi care au amânat decizia tribunalului de la Londra

Adrian Merge a fost multiplu campion naţional, la toate categoriile de vârstă, copii, cadeţi, juniori şi seniori.

În anul 2011 el a participat la Campionatele Mondiale de judo, la categoria 73 kg, dar cel mai important rezultat pe plan internaţional l-a obţinut la Rotterdam în anul 2004, medalie de bronz la Campionatul European de cadeţi.

Citește și Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. Ce se întâmplă acum cu fostul lider WTA