Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Probele noi care au amânat decizia tribunalului de la Londra

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată provizoriu pentru dopaj în octombrie 2022, iar contestația depusă de fostul lider WTA la Tribunalul Sport Resolutions de la Londra se judecă de șase luni.

30 mart. 2023, 21:21
Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Probele noi care au amânat decizia tribunalului de la Londra
Simona Halep, prinsă cu minciuna! Varianta suplimentului contaminat, demontată de specialişti: "Trebuia să consume 5.000 de doze!"

Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Florin Prunea (54 de ani) a explicat de ce întârzie atât de mult decizia judecătorilor sportivi. „Toată lumea spune că, deocamdată, nu este gata dosarul. Toată lumea spune că ar fi în avantajul Simonei, pentru că am înțeles că în fiecare zi apar probe noi care sunt depuse la dosar. Asta mă gândesc că este singura explicație, pentru că altă explicație nu văd. Nu a fost un caz care să dureze atât de mult, nu am mai auzit în istorie”, a declarat Florin Prunea, la ProSport Live.

Citeşte şi: Darren Cahill, dezvăluire uluitoare despre Simona Halep în plin scandal de dopaj. „Era cel mai mare duşman al ei!”

Simona Halep se confruntă cu o mare problemă în încercarea de a-şi demonstra nevinovăția. Agenția pentru Integritatea Tenisului (ITIA) i-a avertizat pe jucători asupra riscurilor pe care le presupune consumul de suplimente nutritive, iar românca s-ar fi contaminat cu un astfel de aliment.

Citeşte şi: Mesaj neaşteptat postat de Simona Halep în plin scandal de dopaj. „Este despre echilibru și proporții, nu despre perfecțiune”

„Datorită naturii competitive a tenisului și cerințelor sale fiziologice, nu este surprinzător faptul că unii jucători sunt tentați să ia suplimente ca parte a dietei lor pentru a maximiza performanța. Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și / sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție. Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului. Jucătorii din America de Sud ar trebui să fie foarte atenți la utilizarea suplimentelor, inclusiv a celor preparate în farmacii, deoarece în acea regiune au avut loc mai multe încălcări rezultate din suplimentele preparate din surse similare. ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment. În cele mai multe cazuri, o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale. Jucătorii sunt încurajați să evalueze necesitatea unui supliment și apoi să cunoască riscurile pe care acestea le pot prezenta. Jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul care apare pe suplimente, de exemplu că sunt aprobate de WADA sau CIO sau că nu conțin substanțe interzise. WADA și nici CIO aprobă suplimente. Niciun producător de supliment nu este în prezent în măsură să declare cu certitudine că produsul lor nu conține substanțe interzise”, a anunțat Agenția pentru Integritate a Tenisului.