Doliu în lumea sportului! O mare campioană a murit la doar 31 de ani din cauza Covid

Doliu în lumea sportului! O mare campioană a murit la doar 31 de ani din cauza Covid. Tristul eveniment s-a petrecut duminică.

16 nov. 2021, 12:20
Doliu în lumea sportului! O mare campioană a murit la doar 31 de ani din cauza Covid

Julie Le Galliard a murit la doar 31 de ani din cauza Covid

Julie Le Galliard a fost o mare campioană la box şi avea doar 31 de ani. A murit duminică, după ce a fost infectată cu Covid. Sportiva era internată în spital de mai multe săptămâni şi se lupta pentru viaţa ei.

„Ea a însemnat foarte mult pentru toţi cei din jurul clubului şi a fost foarte activă în ultimii ani ca boxer, voluntar, secretar, antrenor… Ea este unul dintre pilonii Dombasle Boxe. Îţi mulţumim pentru tot Julie, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. Zâmbetul tău va pluti întotdeauna în Sala Fernand Poirson”, a precizat clubul la care a activat sportiva.

Alţi mari sportivi au lăsat mesaje cutremurătoare după ce au primit vestea tristă. „Julie mi-a fost o prietenă foarte apropiată. Ea m-a urmărit mereu de-a lungul carierei mele, a fost mereu acolo. În 2015, când era campioană a Franţei, eu eram în colţul ei în jurul ringului”, a declarat Anne-Sophie Mathis, multiplă campioană mondială, pentru L’Est Republicain.

Sportiva a fost campioană la categoria 57 de kilograme şi a fost componentă a lotului Franţei în perioada 2013 – 2016. Julie Le Galliard avea o diplomă de Dezvoltare socială şi mediere prin sport şi a fost antrenoare pentru tinere sportive în ultima perioadă a vieţii.

Pierdere uriaşă pentru sportul românesc!

Şi lumea sportului românesc a pierdut o persoană deosebit de importantă în urmă cu câteva zile. E vorba de Silviu Dumitrescu, fost antrenor al lotului naţional de atletism între 1975 şi 1988, care a decedat la vârsta de 96 de ani.

„Silviu Dumitrescu s-a ridicat la ceruri! Federaţia Română de Atletism anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Silviu Dumitrescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate”, au spus reprezentanţii federaţiei.

Născut pe 21 februarie 1925, la Bucureşti, a fost absolvent al Şcolii de antrenori din cadrul FRA (1948) şi al Facultăţii de Drept din Bucureşti (1949).

El a fost antrenor al lotului naţional (1975-1988) şi al cluburilor ACR Bucureşti (1944-1948) şi Metalul Bucureşti (1949-1994). O jumătate de secol de antrenorat, dintre care 45 de ani a activat la acelaşi club (Metalul Bucureşti), potrivit Agerpres.

Citeşte şi Doliu în presă, a murit Florin Zaharescu