Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu

Actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, a încetat din viață la vârsta de 59 de ani.

27 ian. 2023, 14:32
Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

„Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om! Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la “Cafeneaua literară” din Sibiu”, a transmis scriitorul Laurențiu-Ciprian Tudor, pe Facebook.

Citește și: EXCLUSIV Ginerele lui Nicolae Ceauşescu face dezvăluiri incendiare: „Cei din ţară, Atanasie Stănculescu, Petre Roman, Brucan, Brateş, voiau să şteargă toate urmele acestei familii”

Mihai Bica era cunoscut și pentru tablourile sale, urmând să aibă pe 3 februarie o expoziție de tablouri. „Am văzut azi – și am privit îndelung – tablourile actorului Mihai Bica, pregătite să fie expuse pentru vernisajul din 3 februarie a.c., ora 19:00. Alături de luminoasa carieră în spațiul filmului și al scenei deschise, în simbioză cu gestul și cuvîntul, distinsul meu prieten ne dezvăluie acum o altă cameră secretă a sufletului și minții sale: fascinația pentru forme și culori. Merită văzută/privită această expoziție, pentru că numai așa vom avea imaginea integrală a personalității lui Mihai Bica” a scris zilele trecute profesorul Ion Dur.

Citește și: Doar o minune îl mai poate salva pe Raul. Tratamentele extrem de costisitoare sunt peste puterile lui sau ale prietenilor

Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963 la București. A fost absolvent al IATC ”IL Caragiale” București (UNATC), 1983- 1987, clasa prof. Olga Tudorache, asistenți Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. A fost actor la Teatrul din Sibiu (1988-2000), Teatrul Național ”IL Caragiale” București, Teatrul Mic.

Si-a incheiat cariera la Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Brașov, unde era angajat din anul 2002.