Doliu în lumea teatrului. A murit un cunoscut actor. Avea doar 56 de ani: „Maestrul a plecat la îngeri”

Igor Mitreanu, un cunoscut actor de teatru şi film din Republica Moldova, a murit. Acesta avea doar 56 de ani.

04 mai 2022, 00:00
Doliu în lumea teatrului. A murit un cunoscut actor. Avea doar 56 de ani: „Maestrul a plecat la îngeri”

Doliu în lumea teatrului. Actorul Igor Mitreanu din Republica Moldova s-a stins din viaţă. Toţi cei care l-au cunoscut sunt în stare de şoc.

Doliu în lumea teatrului. Igor Mitreanu a murit

Vestea tristă a fost dată de reprezentanţii Teatrului Naţional Satiricus Ion Luca Caragiale, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Nicole Cherry a izbucnit în lacrimi în direct după ce a pierdut cea mai dragă fiinţă: „Mă rog în fiecare seară la ea”

„Maestrul a plecat la îngeri, lăsând scena Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale tristă și pustie fără umorul inegalabil și prezența scenică memorabilă, care ne-a încântat mai bine de 30 de ani.

Prin personajele cărora le-a dat viață pe scena Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” a contribuit plenar la succesul montărilor realizate de această trupă unică. În perioada renașterii naționale, dar şi ulterior Igor Mitreanu colaborează fructuos cu radioteleviziunea națională.

Pe lângă multitudinea de roluri create în cadrul unor emisiuni şi spectacole televizate, el a realizat şi roluri în filme artistice, a dublat mai multe roluri în limba română.

Cu adâncă tristețe, exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, întregii comunități teatrale și cinematografice de la noi, precum și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Omul și Maestrul Igor Mitreanu. Dumnezeu să-l odihnească în pace”,  au transmis Teatrului Național ”Satiricus I. L. Caragiale”.

În 2019, Igor Mitreanu a fost distins cu titlul onorific „Artist al Poporului”, iar în 2010 – cu cel de „Artist Emerit”.

Igor Mitreanu a creat o adevărată galerie de personaje pline de farmec şi inedit: José în Carmen de Prosper Merimee, Tipul în SRL Moldovanul de Nicolae Esinencu, Lae Popescu în Jertfe patriotice de Ion Luca Caragiale, Vasile Alecsandri, Beghemot în Maestru si Margarita de Mihail Bulgakov, Brânzovenescu în O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, Nae Ipingescu în O noapte furtunoasă de I.L.Caragiale, Vlad Sergentu în Golanii revoluției moldave de Constantin Cheianu, Lucius în Caligula de Yozef Toman, Necunoscutul în Made in Moldova! de Constantin Cheianu, Liderul în Țara asta, a uitat de noi de Constantin Cheianu, Duhul în Hamlet de William Shakespeare, Aubin în Doctor de femei de Georges Feydeau, Omul care surâde continuu în Migraaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă de Matei Vișniec, Antonio în Hoțul de Dario Fo, Evdokim Zaharovici Jigalov în Nunta de Anton P.Cehov ș.a.

Citetşe şi Gabriela Cristea a ajuns la spital. Vedeta e la perfuzii: „Corpul cedează”