Doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Adina Cristescu a murit la vârsta de 56 de ani. ”Ai plecat prea curând! Deja îmi lipsești”

Lumea teatrului românesc este în doliu, după ce îndrăgita actriță Adina Cristescu a murit subit la vârsta de 56 de ani. Colegii și fanii actriței sunt împietriți de durere și vor să afle ce a provocat decesul prematur al acesteia.

25 sept. 2023, 23:49
Doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Adina Cristescu a murit la vârsta de 56 de ani. ”Ai plecat prea curând! Deja îmi lipsești”
Actrița Adina Cristescu a murit la vârsta de 56 de ani.

Actrița Adina Cristescu a murit la vârsta de 56 de ani. Adina Cristescu a ajuns la inimile românilor pentru rolurile sale din filme precum: „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” sau „Aferim” și pentru că a fost Buna poveștii în spectacolele Abracadabra pentru copii de la Teatrul Național.

Citește și Doliu în lumea muzicii populare, a murit dirijorul Viorel Leancă! „Adio, maestre!”

Actrița Adina Cristescu a murit la vârsta de 56 de ani

Adina Cristescu s-a născut în anul 1967 în București și  a fost o actriță de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film. Absolventă IATC ”IL Caragiale” (UNATC), ea a jucat la Teatrul Național ”IL Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar și în filme precum Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, Aferim!, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.

Ea a fost Buna poveștii în spectacolele Abracadabra pentru copii de la TNB.

Vestea morții îndrăgitei actrițe a căzut ca un trăsnet peste colegii și prietenii săi care au umplut rețelele de socializare cu mesaje de condoleanțe.

„Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris Marian Rîlea pe Facebook.

De asemenea, actrița Elvira Deatcu a scris un mesaj extrem de emoționant pe pagina sa de Instagram.

„Adina mea dragă… Stăncuța noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu) permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau… o carte bună… Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită! Deja îmi lipsești!…”, a scris Elvira Deatcu pe Instagram.

Citește și Doliu uriaș în lumea teatrului. O altă mare actriță ne-a părăsit