Doliu în lumea teatrului românesc: Îndrăgita actriţă Valeria Gagealov a murit, după ce s-a infectat cu COVID

Este doliu în lumea teatrului românesc. Actriţa Valeria Gagealov s-a stins din viaţă marţi dimineaţă, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 89 de ani.

09 feb. 2021, 12:46
Doliu în lumea teatrului românesc: Îndrăgita actriţă Valeria Gagealov a murit, după ce s-a infectat cu COVID

Îndrăgita actriţă Valeria Gagealov a murit. Valeria Gagealov, născută în 1931 la Galați, a urmat cursurile I.A.T.C. în perioada 1950-1954.

Îndrăgita actriţă Valeria Gagealov a murit. Anunţul trist făcut în această dimineaţă

Între anii 1954-2004 interpretează numeroase personaje pe scena Teatrului Național din București. Memorabile sunt rolurile din Oameni și șoareci de John Steinbeck, care s-a jucat timp de 13 ani și Sonia din piesa Camera de alături de Paul Everac, rol pentru care a primit Premiul de creație în 1983.

De altfel, vocea Valeriei Gagealov a fost auzită în zeci de piese de teatru radiofonic. Din filmografia sa se pot aminti rolurile din Moara cu noroc, Serata, Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu, Singurătatea florilor.

Începând cu anul 2001 a fost societară de onoare a Teatrului Național din București, notează cinemagia.ro.

A fost decorată în februarie 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

Portretul Valeriei Gagealov a fost reprezentat pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004 în cadrul emisiunii Stele de aur ale scenei și ecranului, menită să promoveze valorile cultural-artistice românești care au reușit să insufle dragostea pentru teatru și film.

Face parte din Generația de aur a teatrului și filmului românesc alături de Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma și Olga Tudorache.

Actrița Valeria Gagealov eera în stare gravă la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19. Artista se află internată la Spitalul Elias, iar medicii erau rezervați cu privire la șansele sale de recuperare.

Citeşte şi: Actriţă de 42 de ani, moartă de Covid. Drama artistei părăsită de soţ când era însărcinată în opt luni
 


loading...