Doliu în lumea teatrului românesc. Un mare actor a plecat dintre noi

Marele actor Constantin Cojocaru, apelat de prieteni și colegi “Țâcă” Cojocaru, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Anunțul a fost făcut de Unteatru, acolo unde acesta a jucat frecvent în ultima parte a carierei sale.

13 apr. 2024, 12:01
Doliu în lumea teatrului românesc. Un mare actor a plecat dintre noi

Constantin Cojocaru s-a născut în satul Borolea din județul Botoșani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, în 1966. S-a angajat apoi ca actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, unde a lucrat până în 1975.

S-a mutat apoi la București, unde a fost angajat al Teatrului Odeon până în 2001.

Apoi a colaborat cu mai multe teatru din București și din țară, printre care deoseori cu Unteatru.

De asemenea, a avut o carieră bogată pe marele ecran, jucând în peste 40 de filme. Dintre acestea, menționăm Moromeții (regia Stere Gulea), Trei zile până la Crăciun (regia Radu Gabrea), Câini (regia Bogdan Mirică), Bacalaureat (regia Cristian Mungiu), Aniversarea (regia Dan Chișu) sau Lebensdorf (regia Valentin Hotea).

Citește și: Cine este Paul, elevul din Suceava considerat un adevărat geniu. S-a calificat la toate Olimpiadele, încât nici nu s-a putut prezenta la toate. ”E timpul lui Paul”

Mai mulți colegi de breaslă au transmis public regretele față de dispariția actorului.

”Și pentru că marele actor a muncit și a iubit smerit, pentru că a umblat mereu cu lumina pe care numai copilul mic o mai are înainte să învețe să mintă, i s-a zis Țâcă. Puțini actori sunt dragi altor actori.

A plecat Țâcă. a rămas Constantin Cojocaru.”, a scris pe Facebook Dorina Chiriac.

Citește și: Elvis, o stea pe cerul unui cuplu de nevăzători din Arad. Patrupedul le ghidează viața celor doi soți. ”Nu este doar un companion, ci și ochii noștri”