Doliu în muzica rock. S-a stins un mare toboşar, suferea de o boală teribilă

"Cu inimile frânte, vă spunem că fratele, prietenul şi membrul fondator a murit miercuri, 7 februarie, din cauza unor complicaţii provocate de maladia Parkinson", se arată într-un comunicat.

09 feb. 2018, 09:14
Doliu în muzica rock. S-a stins un mare toboşar, suferea de o boală teribilă

Pat Torpey, toboşarul trupei americane Mr. Big, a murit din cauza unor complicaţii provocate de maladia Parkinson de care suferea, la vârsta de 64 de ani, informează people.com.

Formaţia Mr. Big a publicat, joi, un comunicat, transmiţând că Pat Torpey a murit miercuri.

„Cu inimile frânte, vă spunem că fratele, prietenul şi membrul fondator Pat a murit miercuri, 7 februarie, din cauza unor complicaţii provocate de maladia Parkinson”, se arată în comunicat.

În iulie 2014, Pat Torpey a anunţat că era nevoit să renunţe la următorul turneu mondial al formaţiei sale, „The Stories We Could Tell”, după ce a fost diagnosticat cu maladia Parkinson.

 

Pat Torpey a fost cofondator al trupei Mr. Big, alături de Eric Martin, Paul Gilbert şi Billy Sheehan.

Grupul s-a format în 1988 şi a lansat câteva piese care au avut succes în topurile americane, precum „To Be With You”, „Just Take My Heart” şi „Alive and Kicking”.

Trupa s-a destrămat în 2002, dar s-a reunit în 2009, lansând trei noi albume, cel mai recent, „Defying Gravity”, în 2017.

Pat Torpey a mai cântat cu John Parr, Belinda Carlisle, Robert Plant, Montrose, Richie Kotzen şi The Knack şi a înregistrat alături de Impellitteri şi Ted Nugent.