Doliu în politică, a murit de coronavirus la 41 de ani. Se afla la primul mandat

Luke Letlow, congresman ales în această lună, a murit din cauza coronavirusului.

30 dec. 2020, 10:27
Doliu în politică, a murit de coronavirus la 41 de ani. Se afla la primul mandat

Doliu în politică. Congresmanul republican Luke Letlow, ales în această lună pentru a face parte din Camera Reprezentanţilor, a încetat din viaţă din cauza coronavirusului. Letlow avea 41 de ani.

Letlow, parlamentar ales din Louisiana, urma să depună duminică jurământ. “Congresmanul ales Luke Letlow, 41 de ani, a trecut în nefiinţă în această seară, la Ochsner-LSU Health Shreveport, din cauza unor complicaţii ale Covid-19. Letlow a fost internat într-un spital din Monroe la 19 decembrie, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, şi a fost transferat la Ochsner-LSU Health marţi, 22 decembrie, şi internat la terapie intensivă”, a declarat, marţi, Andrew Bautsch, şeful echipei de campanie a parlamentarului.

Doliu în politică. Luke Letlow anunţase la 18 decembrie că a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Parlamentarul, care a câştigat la 5 decembrie alegerile pentru Congres, era căsătorit şi avea doi copii.

SUA au raportat primul caz de infectare cu noua variantă de Covid-19

Statele Unite au raportat marţi primul caz de Covid-19 confirmat a fi cauzat de noua variantă de coronavirus despre care e crezut că a apărut în Marea Britanie şi despre care cercetătorii spun că este mult mai contagioasă, relatează NBC.
Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a anunţat că un bărbat în vârstă de 20 de ani, care nu a călătorit recent, este contaminat.

„Sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre această nouă variantă, dar cercetătorii din Marea Britanie avertizează lumea că este cu mult mai contagioasă”, a spus Polis.
Virusurile suferă deseori mutaţii şi mai multe alte variante ale noului coronavirus au fost raportate în ultimele luni, însă până acum cele mai multe dintre mutaţii nu au avut impact semnificativ legat de răspândirea coronavirusului sau de modul în care afectează oamenii.

Pierre Cardin a murit la varsta de 98 de ani
A fost descoperit că noua variantă, numită VUI-202012/01 („Variant Under Investigation” în decembrie 2020), a suferit mutaţii la nivelul codului genetic. Remarcabil este că „aceste modificări pot face virusul să fie transmis mult mai rapid”, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

Noua variantă a fost identificată în peste 20 de ţări, inclusiv Franţa, Danemarca, Japonia, Coreea de Sud şi Canada. Oamenii de ştiinţă britanici, unde au fost descoperite mai multe cazuri, o studiază îndeaproape.

Un raport al Departamentului de Sănătate arată că noua variantă identificată nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.


loading...