Doliu în politica românească! Deputatul Francisc Tobă a murit la vârsta de 70 de ani

Doliu în politica românească! Deputatul Francisc Tobă a murit la vârsta de 70 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă de care suferea de ceva timp.

15 aug. 2023, 16:27
Doliu în politica românească! Deputatul Francisc Tobă a murit la vârsta de 70 de ani
Doliu în politica românească! Deputatul Francisc Tobă a murit la vârsta de 70 de ani

Deputatul Francisc Tobă a murit la vârsta de 70 de ani. Vestea morții lui Francisc Tobă a fost dată de către familie printr-o postare pe pagina de Facebook a politicianului.

Citește și Dr. Daniela Maghiar a murit la 58 de ani. Fusese diagnosticată tardiv cu cancer

Deputatul Francisc Tobă a murit la vârsta de 70 de ani

„Francisc Toba, om de țară, tată, soț, fiu de români si om de patrie!

Astăzi,15.08.2023, domnul Francisc Toba, colonel, doctor în științe militare, politician, deputat timp de două mandate în Camera Deputaților din Parlamentul României, de ziua Sfântă a Adormirii Maicii Domnului, trece în neființă. Ne bucurăm de moștenirea cunoașterii sale lăsate nouă, familiei, prietenilor şi nu în ultimul rând, românilor, celor pentru care oricât ar fi făcut, el, Francisc Toba, consideră că nu este suficient!

Să te odihnești în pace, Francisc, patriot, tată, soț, bunic și om de țară!

Dumnezeu să-l ierte!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Francisc Tobă.

Francisc Tobă exercita al doilea mandat de deputat. În perioada 1992-1996, acesta a fost ales deputat din partea PDSR, fiind o perioadă și consilierul pe probleme de securitate națională a lui Adrian Năstase.

În actualul mandat Francisc Tobă a fost ales deputat de Brașov pe listele AUR.

În urmă cu doi ani, partidul AUR a cerut invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, din cauza faptului că ar fi participat la reprimarea Revoluției din 1989, acela a fost momentul în care George Simion și alți lideri au cerut excluderea lui din partid.

Surse politice afirmă că, Francisc Tobă va fi înlocuit în Parlament de Raluca Maria Borta, care ar fi trebuit să îi preia mandatul încă din 2020 și asta pentru că la vremea respectivă, AUR a solicitat validarea mandatului de deputat pentru Borta, următoarea persoană aflată pe lista de candidați a partidului în circumscripția electorală Brașov şi care îndeplinea condițiile de eligibilitate prevăzute de lege.

În ultimele luni, Francisc Tobă a fost membru al Alianței pentru Patrie, formațiune înființată de Codrin Ștefănescu, din care a făcut parte și Liviu Dragnea.

Citește și Un motociclist a murit după ce a lovit un tractor care cară lemne