Scandal între George Simion și unul dintre membrii de vârf ai AUR. Și-a dat demisia din partid

Partidul AUR s-a despărțit de încă un parlamentar. Senatoarea Rodica Boancă și-a dat demisia și a lansat acuzații grave la adresa conducerii formațiunii de opoziție.

27 iun. 2023, 08:49
Scandal între George Simion și unul dintre membrii de vârf ai AUR. Și-a dat demisia din partid

Senatoarea de Ialomița și-a anunțat luni, 26 iunie demisia din AUR. În ultimele luni, Rodica Boancă a amenințat în repetate rânduri cu demisia. Cele mai multe contre le-a avut cu George Simion, pe care-l acuză acum că face „jocurile sistemului”. Aceasta nu a venit și cu dovezi pentru a-și susține declarațiile.

De asemenea, Boancă a criticat de-a lungul timpului conducerea partidului pentru cooptarea în formațiune a Ramonei Ioana Bruynseels, montată pe funcția de șefă a politicilor publice AUR.

Iată mesajul de despărțire al Rodicăi Boancă:

„Vă informez că mi-am dat demisia din grupul parlamentar AUR din cauza încălcării promisiunii. Am intrat în AUR pentru o politică nouă. Acum, fiind pus pe tavă sistemului, mă văd obligată să îmi dau demisia de onoare.

Rămân senator independent, neafiliat, în luptă cu sistemul. Dumnezeu să apere România!”, a declarat în plenul Senatului Rodica Boancă.

Cine este Rodica Boancă, fost membru AUR

Senatoarea era unul dintre principalii purtători de cuvânt ai AUR. Ea s-a remarcat în special în timpul crizei COVID, prin critici la adresa Guvernului.

De asemenea, fostă profesoară, Boancă a fost preocupată de sistemul educațional și familiile de români despărțite.

Senatoarea a fost printre membrii AUR care a pledat pentru reintroducerea uniformelor în școli.

„Este vorba de o propunere legislativă prin care uniformele școlare să fie reintroduse în societatea românească, însă nu pe model comunist, ci ținând cont de specificul, istoria și simbolurile fiecărei unități școlare în parte”, preciza, în octombrie 2022, Rodica Boancă.

VEZI AICI primele contre publice dintre Rodica Boancă și Ramona Ioana Bruynseels. Cele două „amazoane” ale politicii și-au aruncat cuvinte grele prin intermediul rețelelor sociale.

Mercato în partidul de opoziție. AUR se pregătește de alegeri. Cine a plecat, cine a venit

De la intrarea în Parlament, AUR a pierdut mai mulți deputați și senator: Diana Șoșoacă, Francisc Tobă, Ciprian Ciubuc, Titi Stoica, Daniel Gheorghe Rusu, Dumitru Focșa, Mihai Lasca etc. Unii au fost excluși, după ce s-a constatat că au avut legături cu serviciile secrete, alții au fost dați afară din cauza scandalurilor în care au fost implicați. De asemenea, unii și-au dat demisia, în urma unor conflicte interne. Majoritatea au rămas independenți, neafiliați.

În schimb, în AUR au intrat Dumitru Coarnă, Gheorghe Piperea, Cristian Terheș, Norica Nicolai, Mugur Mihăescu, Mircea Diaconu, Ramona Ioana Bruynseels, Octavian Bădescu etc.