Doliu în Portugalia. Eusebio, condus pe ultimul drum de zeci de mii de admiratori VIDEO

În Portugalia este doliu naţional timp de trei zile după moartea legendarului fotbalist Eusebio, ale cărui funeralii vor avea loc luni. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să-i aducă un omagiu fostulu internaţional, trupul său neînsufleţit fiind depus la stadionul clubului Benfica Lisabona, echipă la care Eusebio a jucat 15 ani.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 08:33
Doliu în Portugalia. Eusebio, condus pe ultimul drum de zeci de mii de admiratori VIDEO

Eusebio a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii, din toate timpurile. Pantera Neagră din Mozambic a cunoscut gloria in Portugalia, unde a jucat pentru Benfica, in anii ’60.

Trecerea sa în nefiinţă a venit ca un şoc peste lumea fotbalului, iar numeroşi fani s-au adunat în faţa stadionului Da Luz pentru a-i aduce un omagiu fotbalistului. Statuia lui Eusebio a fost acoperită cu fulare şi flori şi sute de fani au cântat în permanenţă.

Sicriul lui Eusebio a fost depus ulterior în interiorul stadionului.

Luni vor avea loc funeraliile şi zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să iasă pe străzi, în timp ce cortegiul funerar va traversa Lisabona.

Eusebio este renumit pentru performanţa sa de la Campionatul Mondial de fotbal din 1966, când a fost golgheterul turneului şi a ajutat echipa Portugaliei să ajungă pe locul trei. A castigat si cupa campionilor de două ori, cu Benfica Lisabona. În toată cariera, Eusebio a înscris 733 de goluri în 745 de partide jucate. El a fost primul câştigător al „Ghetei de Aur”, în anul 1968, trofeu pe care l-a mai cucerit în 1973.