Doliu în presa din România. Un mare jurnalist a încetat din viață. Dan Georgescu a murit la doar 57 de ani

Un mare jurnalist a încetat din viață. Dan Georgescu a murit la doar 57 de ani. Dan Georgescu a avut o carieră excepțională la postul public de radio, care a început în urmă cu mai mult de 30 de ani. Jurnalist, operator, dar și redactor, acesta avea să își încheie drumul în lumea noastră mai repede decât și-ar fi imaginat cei apropiați.

17 apr. 2024, 09:31
Doliu în presa din România. Un mare jurnalist a încetat din viață. Dan Georgescu a murit la doar 57 de ani

Un mare jurnalist a încetat din viață. Dan Georgescu a murit la doar 57 de ani. Dan Georgescu a avut o carieră excepțională la postul public de radio, care a început în urmă cu mai mult de 30 de ani.

Jurnalist, operator, dar și redactor, acesta avea să își încheie drumul în lumea noastră mai repede decât și-ar fi imaginat cei apropiați.

Citește și Caz șocant în România! Un cunoscut hairstylist a fost găsit mort în casă. „Ai fost puțin prea bun pentru lumea asta”

Dan Georgescu a avut o carieră de excepție la postul public de radio, care a început în urmă cu mai mult de 30 de ani, acolo unde a parcurs toate treptele profesionale care l-au definit ca jurnalist.

A fost operator, redactor la agenția de presă a postului, după care a trecut la Radio România Actualități, unde a creat și prezentat știri timp de peste două decenii. A realizat nenumărate reportaje și a coordonat ture de la ”Radiojurnal”.

Jurnaliștii de la ”Radiojurnal” sunt îndurerați în acest moment, pentru că un camarad și un om de bază a plecat la Ceruri prea devreme.

”Drum lin, dragă Dan”

Dan Georgescu a fost pasionat și de știință, el fiind absolvent al Facultății de Mecanică. Acesta era mereu la curent cu descoperiri chiar și din zone mai puțin accesibile, spun colegii acestuia, care sunt înlăcrimați de pierderea prietenului lor.

„Ni-l vom aminti pe Dan reascultând, împreună cu dumneavoastră, ultimul dintre buletinele de știri prezentate de el în decembrie 2022.

Dan Georgescu: Bună seara! Sunt Dan Georgescu, ascultați știri. Arta iei românești a fost introdusă de către UNESCO în lista patrimoniului imaterial al umanității.

Comitetul interguvernamental pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial, reunit ieri în Maroc, a apreciat că arta cămășii cu altiță reprezintă un element de identitate culturală în România și în Republica Moldova și are un rol important în consolidarea dialogului între comunități.

Te-ar putea interesa și Doliu în lumea medicală. Medic de familie, mort la doar 41 de ani: ”Ai salvat atat de multi oameni in pandemia de Covid si nu numai, iar pe tine n-ai putut”

Țara noastră a mai fost inclusă ieri în lista patrimoniului imaterial și cu tradiția de creștere a cailor de rasă lipițană, alături…”, se arată în mesajul emoționant postat de către colegii jurnalistului.

„Vestea tristă a acestei zile de duminică: A încetat din viață colegul nostru de la Camera Știrilor, jurnalistul Dan Georgescu, la doar 57 de ani! … Doamne, cât de nedrept! Dumnezeu să îl odihnească! Familiei și apropiaților, sincere condoleanțe! Dan era parte din echipa de la Camera Știrilor care prezenta jurnalele de noapte… ne întâlneam deseori la miezul nopții, el prefața emisiunea Serviciul de noapte… o să îmi fie dor de vocea lui, de calmul și încrederea pe care ni le transmitea atunci când ne pregăteam să preluăm microfonul de la el! Drum lin, dragă Dan!”, a anunțat, duminică, Maria Toghina de la Radio România Actualități prin intermediul rețelelor sociale.