Doliu în presa românească. Un director de ziar a murit răpus de coronavirus

Presa suceveană este în doliu, după ce directorul unui ziar din Rădăuți, Dumitru Teodorescu, a murit după ce recent fusese diagnosticat cu noul coronavirus.

11 apr. 2020, 08:31

Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului Crai Nou, s-a stins din viață vineri, 10 aprilie. În vara acestui an urma să împlinească 70 de ani. El fusese diagnosticat și cu COVID-19, dar nu prezenta simptomele bolii și respectase indicațiile de a nu ieși din locuință.

Dumitru Teodorescu s-a nascut in 1950, in comuna Zvoriștea – Suceava. A debutat cu o povestire in 1969, aparuta in publicatia „Zori Noi” (transformata dupa 1989 in actualul cotidian „Crai Nou”).

Citeşte şi Cercetător român, internat în stare gravă la spital, „Doctorii nu-i dau speranţe”. Thomas Ichim lucra la un leac împotriva COVID-19

Teodorescu a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti in 1983, a fost o perioada profesor, devenind apoi redactor al ziarului „Zori Noi”. In 1998 a devenit redactor sef al ziarului „Crai Nou”, din 2002 ocupand functia de director al publicatiei.

Însuşi primarul Sucevei, Ion Lungu, a ținut să transmită condoleanțe familiei îndurerate și să spună câteva cuvinte despre omul Dumitru Teodorescu: „Am avut o colaborare foarte bună. Era un ziarist de modă veche, ținea la principii, nu dădea o știre fără să te contacteze, să dai dreptul la replică. O altă latură pe care am apreciat-o la domnul Teodorescu a fost cea legată de credință, a fost totdeauna aproape de biserică. Presa suceveana a pierdut un profesionist, avea o „peniță” fină, scria articole pe care îți facea plăcere să le citești până la capăt. Dumnezeu să-l odihnească în pace!„.