Doliu în România. Ne-a părăsit unul dintre marii rapsozi ai ţării

Doliu la Filarmonica de Stat Sibiu - A murit violonistul Ştefan Huroş, unul dintre instrumentiştii de vază ai României. Ștefan Huroș s-a stins la doar doi ani după ce și-a pierdut partenera de viață și de scenă.

04 ian. 2023, 08:23
Doliu în România. Ne-a părăsit unul dintre marii rapsozi ai ţării
A murit violonistul Ștefan Huroș

Ştefan Huroş, membru al Filarmonicii de Stat Sibiu, s-a stins din viață pe 2 ianuarie 2023. Artistul era cunoscut printre sibieni, fiind membru al orchestrei sibiene de mai bine de 50 de ani.

Inna e în doliu! Sărbători cumplite în familia cântăreței. „Odihnește-te în pace. Te iubim!”
„Filarmonica de Stat Sibiu a primit cu multă tristețe vestea trecerii în neființă a domnului Ștefan Huroș, a cărui îndelungată carieră s-a împletit mai bine de patru decenii cu existența instituției noastre. Regretatul nostru coleg va fi condus pe ultimul drum, miercuri, 11 ianuarie 2023. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!” au transmis reprezentanții Filarmonici de Stat Sibiu.

Născut la 19 august 1934 la Deva, Ștefan Huroș și-a început activitatea artistică în orchestra Filarmonicii sibiene în octombrie 1968, împreună cu soția sa, percuționista Elsa Huroș (născută Fernengel), câștigându-și respectul și aprecierea tuturor pentru calitățile lor umane și profesionale. Cei doi au format o frumoasă familie muzicală, alături de fiul Carol Huroș (violoncelist), nora Cătălina Huroș (pianistă) și nepotul Aaron Huroș (violonist).
Ștefan Huroș s-a stins pe 2 ianuarie 2023, la doar doi ani după ce și-a pierdut partenera de viață și de scenă.

TRAGEDIE în prima zi din 2023: Un preot a trecut la cele veşnice, la doar 36 de ani. Lasă în urmă doi copii orfani de tată