Doliu în Sănătate, un apreciat medic a murit

Un apreciat şi cunoscut medic din Botoşani s-a stins din viață, lăsând întreaga suflare medicală în doliu. Acesta a trecut la cele veșnice la vârsta de 78 de ani, în urma unor probleme medicale.

28 sept. 2021, 10:54
Doliu în Sănătate, un apreciat medic a murit

Doliu în sănătate! A murit un apreciat medic din Botoșani  a murit la sfârşitul săptămânii trecute.  Este vorba despre dr. Doru Tănase, „un medic cu suflet mare”, cum spun colegii care au lucrat cu el.  Acesta a trecut la cele veșnice la vârsta de 78 de ani, în urma unor probleme medicale.

Octavian Jurma: „Urmează să repetăm tragedia din Lombardia în Romania. Vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3”
Medicul Teodor Tănase s-a născut în Suceava, la Fălticeni, a studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, iar apoi a venit să profeseze în Botoșani. Acesta și-a început activitatea ca medic de dispensar în Botoșani și a continuat apoi la Spitalul Botoșani ca medic anatomo-patolog şi legist, fiind un nume cu greutate în specialitatea lui.

A murit părintele Simeon Gana, fost stareţ al mănăstirii Peştera Sf. Andrei
Deşi sucevean la origine, medicul Teodor Tănase a activat întreaga viaţă la Botoşani, punându-şi amprenta asupra sistemului medical botoşănean, după ce a fost preşedinte al Colegiului Medicilor nu mai puţin de şapte ani şi a fost membru în comisiile forului încă un deceniu.

„Doru, cum îi spuneau toţi apropiaţii, a fost un om de o calitate rară. Extrem de sufletist şi tot timpul cu un sfat sau vorbă bună pentru oricine. Vestea decesului ne-a luat pe toţi pe nepregătite. Dumnezeu să îl ierte!”, a spus medicul epidemiolog Ecaterina Chihaia.