Doliu în teatrul românesc. A murit un cunoscut actor şi regizor

Regizorul și actorul Dan Constantin Nasta-Popescu a trecut în nefiinţă la vârsta de 96 de ani. Înmormântarea va avea loc joi.

RomaniaTV.net
16 sept. 2015, 08:21
Doliu în teatrul românesc. A murit un cunoscut actor şi regizor

Dan Constantin Nasta-Popescu, cunoscut pentru rolurile titulare interpretate în piesele „Despot Vodă” de Vasile Alecsandri, „Egmont” de Goethe, „Hamlet” și „Richard al III-lea” de William Shakespeare, va fi înmormântat joi, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu Ortodox, unde va fi depus miercuri pentru ca aceia care l-au cunoscut şi apreciat să îi poată aduce un ultim omagiu.

În afară de activitatea artistică, Dan Nasta era unul dintre cei mai mari colecționari români de opere de artă, potrivit unui comunicat al UNITER.

Artistul își petrecea mare parte din timp căutând și cumpărând obiecte care să-i completeze colecția de artă medievală și etnografică menită să ilustreze evoluția socială și culturală a românilor. Ulterior, a donat această colecție complexului Palatele Brâncovenești — Mogoșoaia.

A fost distins cu Medalia comemorativă „150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu” (2000) „pentru merite deosebite în studierea, editarea, promovarea sau interpretarea operei eminesciene” și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, categoria F — „Promovarea culturii” (2004) „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare”.