Doliu la Casa Regală a Spaniei. A murit la 83 de ani

Casa Regală a Spaniei este în doliu, după ce Pilar de Borbon, mătuşa regelui Felipe al Spaniei şi sora mai mare a monarhului emerit Juan Carlos I, a murit.  S-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani într-un spital din Madrid, au informat surse ale familiei citate de EFE.

RomaniaTV.net
08 ian. 2020, 15:38

Pilar de Borbon a fost spitalizată duminică, după ce anul trecut i-a fost diagnosticat un cancer de colon care a obligat-o să se supună unei operaţii chirugicale şi ulterior unui tratament de chimioterapie.

În septembrie anul trecut ea a fost din nou spitalizată în insula Mallorca ca urmare a scăderii imunităţii sale, iar imaginea sa ieşind din spital într-un scaun cu rotile a dezvăluit starea precară a sănătăţii sale.

Era sora mai mare a regelui emerit Juan Carlos I

În Spania este în vigoare legea salică prin care succesiunea la tron revine doar descendenţilor de sex masculin.

Juan Carlos şi soţia sa, dona Sofia, s-au deplasat miercuri dimineaţă la spital după ce familia le-a comunicat starea gravă a bolnavei şi au părăsit clinica după-amiaza după confirmarea decesului rudei lor.

Ultima apariţie în public a infantei Pilar de Borbon a fost la mijlocul lunii noiembrie, cu prilejul târgului organizat de ONG Nuevo Futuro, organizaţie pe care a prezidat-o timp de peste 40 de ani.

Sunt zile în care mă simt bine şi altele în care îmi este foarte rău, aşa se întâmplă când suferi de această boală„, declarase ea ziariştilor care se interesaseră de starea sa de sănătate.