Doliu la Castelul Bran după moartea Reginei Elisabeta a II-a. A fost arborat steagul negru

Este doliu la Castelul Bran după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Pe unul dintre turnurile castelului a fost arborat steagul negru.

09 sept. 2022, 22:27
Doliu la Castelul Bran după moartea Reginei Elisabeta a II-a. A fost arborat steagul negru

Doliu la Castelul Bran după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Cei care se află la conducerea castelului au decis să arboreze steagul negru pe unul dintre turnuri.

Doliu la Castelul Bran după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Nu a fost deloc o decizie care să necesite o analiză”

Citeşte şi Doliu naţional în Marea Britanie, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Cât durează şi ce se întâmplă în această perioadă. Anunţul făcut de Palatul Buckingham

Conducerea castelului susține că steagul negru arborat pe unul dintre turnuri reprezintă însemnul de doliu pentru moartea reginei Marii Britanii.

„A fost o decizie care s-a luat seara trecută la mai puțin de o jumătate de oră de când BBC a anunțat decesul majestății sale.

Nu a fost deloc o decizie care să necesite o analiză, pentru că din 1920 și până în 1948 Castelul Bran a fost reședința regală a Reginei Maria și mai apoi a Principesei Ileana”, a declarat Alexandru Prișcu, PR și Marketing Manager Castelul Bran, potrivit Antena 3. 

Steagul de doliu va sta pe Castelul Bran între două săptămâni și o lună. De asemenea, în semn de solidaritate faţă de poporul britanic, steagul Marii Britanii a fost arborat pe unul dintre cele trei catarge din Parcul Regal.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a urcat pe tron după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, când ea avea doar 25 de ani. A fost încoronată în luna iunie a anului următor. Prima încoronare televizată a fost o avanpremieră a unei noi lumi în care vieţile membrilor familiei regale urmau să fie din ce în ce mai mult analizate de către mass-media.

Winston Churchill a fost primul prim-ministru care a servit în timpul domniei sale, Iosif Stalin era liderul Uniunii Sovietice, războiul coreean făcea ravagii. Liz Truss, învestită prim-ministru în urmă cu două zile, este cel de-al 15-lea premier din timpul domniei-record a Elisabetei a II-a.

Noul Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Regina Consoartă soția sa, Camilla.

Regina Angliei, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume, suferea încă de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”.

Citeşte şi Mesaj de condoleanţe pe casa Regelui Charles al III-lea din Viscri: „Suntem în gânduri şi rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles şi de membrii Familiei Regale”