Mesaj de condoleanţe pe casa Regelui Charles al III-lea din Viscri: „Suntem în gânduri şi rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles şi de membrii Familiei Regale”

Regele Charles al III-lea, titulatura obţinută după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, deţine mai multe proprietăţi în România, cea mai cunoscută fiind la Viscri, în judeţul Braşov.

09 sept. 2022, 16:31
Mesaj de condoleanţe pe casa Regelui Charles al III-lea din Viscri: „Suntem în gânduri şi rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles şi de membrii Familiei Regale”

Pe gardul reşedinţei din Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii a fost pusă vineri o bandă de doliu, alături de un mesaj de condoleanţe şi de susţinere pentru noul rege şi pentru toţi supuşii Coroanei, atât din Marea Britanie cât şi din Commonwealth.

„Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem in gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, este mesajul afișat.

Mesaj pe poarta lui Charles din Viscri

Regele Charles, noul monarh al Marii Britanii, e un mare iubitor al României. A cumpărat numeroase proprietăți în țara noastră, a înființat o fundație și s-a transformat într-un adevărat ambasador al României.

Regele Charles a spus în repetate rânduri că „iubesc România” și „cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania, deci am toate motivele”. A vizitat pentru prima dată meleagurile noastre acum 20 de ani și spunea la vremea respectivă că a descoperit o țară „uimitoare”. Mai mult, Charles a dezvăluit că România are un loc special în inima lui și că la fiecare vizită aici o parte din el „se simte acasă”, potrivit declarațiilor sale din cadrul unui film realizat de Charlie Ottley.

Citeşte şi: Ion Iliescu şi-a luat adio şi de la Regina Elisabeta a II-a. „A contribuit la aderarea noastră la UE și la NATO”. Monarhul era cu doar patru ani mai mare decât preşedintele nostru

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun.

O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, menţionează Regele Charles în film.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, moment de reculegere în memoria Reginei Angliei: „Să intrați pe telefon să citiți despre ce a însemnat ea pentru istoria modernă”