Doliu la TVR. Iuliana Tudor: ”Face parte din minunata generație de realizatori care încă priveau televiziunea ca pe o Artă!”

”S-a stins din viața marele om de televiziune Dumitru Moroșanu! Face parte din minunata generație de realizatori care încă priveau televiziunea ca pe o Artă!”, a scris realizatoarea TVR Iuliana Tudor.

27 apr. 2023, 09:08
Doliu la TVR. Iuliana Tudor: ”Face parte din minunata generație de realizatori care încă priveau televiziunea ca pe o Artă!”

Doliu la TVR.  S-a stins din viața omul de televiziune Dumitru Moroșanu. Avea 80 de ani. De-a lungul carierei sale la TVR a fost redactor muzical, redactor de rubrică, realizator de emisiuni, redactor-şef adjunct și realizator la Cerbul de Aur.

Citește și: Dan Negru pune tunurile pe TVR: „Trece la programe cu chiloţi şi bulendre”. Postul public introduce în grilă un show cu vedete

De numele lui Dumitru Moroşanu au fost legate importante producţii ale Televiziunii Române, spectacole de divertisment şi mari evenimente, printre ele: „Steaua fără nume”, „Floarea din grădină” sau „Album duminical”, Festivalului de Jazz de la Sibiu.

În 1985, Dumitru Moroșanu a fost investit în funcţia de director al concertelor muzicale excelent organizate („Vă place Opera?”, „Floarea din grădină”, „Cu mască sau fără mască”), iar în 1990 a fost numit Director al Departamentului Muzică, Spectacole, Varietăţi – în această calitate organizând șase ediţii ale Cerbului de Aur.

„În ’68 a început Cerbul de Aur. Eu în ’68 nu am fost atunci la Brașov, trebuia să mă organizez, eram la Radio Iași în vremea aceea și trebuia să pot să ajung. Dar în ’69 am apărut acolo și cu ajutorul lui Dinu Săraru care era șeful Biroului de Relații cu Presa am obținut bilete, un loc în sală la festivalul Cerbul de Aur (…) Am avut norocul să stau lângă Gigliola Cinquetti. Chiar așa a fost! Și nu numai asta, dar ca să vezi tu cum se întâmplă lucrurile în viață, anul ăsta are și ea un recital la Cerbul de Aur (n.r anul în care a dat acest interviu, disponibil la momentul actual de 3 ani pe platforma Youtube)”, spunea Dumitru Moroșanu într-un interviu la Radio România Actualități.

Citește și: TVR readuce show-ul „Big Brother” în România. Doar vedetele vor participa la emisiune