Doliu naţional. Adio, MAESTRE! Ne-a părăsit o mare personalitate a României

Publicat: Miercuri, 23 Octombrie 2019 18:40 // Actualizat: Miercuri, 23 Octombrie 2019 19:10 // Sursa: romaniatv.net

Baritonuol Nicolae Urdăreanu s-a stins din viaţă, anunţă Opera Română. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu celui care a fost un nume marcant al primei scene lirice o pot face mâine în foaierul Operei Naționale București.

"Cu profund regret anunțăm trecerea la cele veșnice a baritonului Nicolae Urdăreanu Trupul neînsuflețit al maestrului Nicolae Urdăreanu este depus la capela Bisericii „Boteanu-Ienii” (Str. Boteanu nr.8). Astăzi, începând cu ora 18:00 va avea loc slujba de priveghere, iar mâine, 24 octombrie, între 8:00 și 10:30 se va ține slujba de înmormântare. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu celui care a fost un nume marcant al primei scene lirice o pot face mâine în foaierul Operei Naționale București în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Solist al Operei Naționale București, a fost recunoscut pentru afinitatea pentru rolurile verdiene și singurul bariton român wagnerian al vremurilor sale. Nicolae Urdăreanu a interpretat peste 40 de roluri din opere celebre, dintre care amintim „Oedipe” de G. Enescu, „Otello” de G. Verdi, „Rigoletto” de G. Verdi, „Bal mascat” de G. Verdi, „Olandezul zburător” de R. Wagner, în cei peste 40 de ani de activitate în arta lirică. Iubit de public și îndrăgit de critici deopotrivă: „În Nabucodonosor, Nicolae Urdăreanu impresionează printr-un timbru potrivit, intonaţie sigură, frazare şi dicţie apreciabile. Vocea, prezenţa scenică, plasticitatea chipului sunt valorificate deplin în finalul primului tablou – un cânt ”necruţător”, ca şi în scena din cel de-al treilea, cu nuanţări rafinate (de la şoapta întunecată la dezlănţuire) şi claritate – o reuşită marcantă a interpreţilor, moment muzical de excepţie prin frumuseţea arcului melodic şi a intrărilor în canon.”, anunţă Opera Naţională într+un comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit bariton mort Nicolae Urdăreanu Opera Naţională Opera Română
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H