Doliu uriaș în lumea artistică din România: a murit fondatorul grupului „Vouă”

A murit Dănuț Caramihai, unul dintre membrii grupului Vouă! Anunțul trist a fost făcut pe rețelele de socializare.

22 ian. 2024, 19:19
Doliu uriaș în lumea artistică din România: a murit fondatorul grupului „Vouă”

Dănuț Caramihai, unul dintre membrii trupei Vouă s-a stins din viață duminică, 21 ianuarie 2024. Anunțul trist a fost făcut chiar de colegii săi, pe rețelele de socializare.

”CÂTĂ DURERE…

Suntem în această familie unită de peste un deceniu, ați urmărit imagini de la spectacolele noastre din toată țara, ținute cu zâmbetul pe buze…Când pierzi pe cineva drag din familie, cuvintele sunt neputincioase să-ți exprimi durerea! A plecat dintre noi, total neașteptat, Dănuț Caramihai, cel mai luminos membru al trupei , lăsând un gol imens în sufletele noastre! În mod sigur, nu-i vom uita niciodată zâmbetul celui care a contribuit din plin la succesul Grupului VOUĂ și în anii ’80, când era student, și în ultima perioadă! Mulțumim pentru pentru TOT, Dănuț !!!”, arată o postare a grupului ”Vouă”.

Sicriul cu trupul artistului va fi depus, luni, la Capela Cimitirului Belu. „Ceremonia de la Crematoriul Vitan Bârzești va avea loc marți la ora 13:00”, a anunțat, tot pe Facebook, Ovidiu Mihăilescu, prietenul și colegul lui Dănuț Caramihai.

Și prietenii lui Dănuț au lăsat mesaje de regret pe rețelele de socializare:

„Ne rugăm ca prietenul nostru Dănuț Caramihai, unul dintre sufletele mari de la Vouă, să fie iertat, odihnit de Dumnezeu și să cânte măcar puțin și Acolo Sus în Cer!” a transmis actorul Florin Nan.

Doliu în lumea artistică din România. Unul dintre cei mai apreciați maeștri ai ultimului secol s-a stins la 75 de ani
Momentan, nu se știu circumstanțele în care a murit Dănuț Caramihai, însă trupul neînsuflețit al artistului va fi depus  luni, la Capela Cimitirului Belu.

„Ceremonia de la Crematoriul Vitan Bârzești va avea loc marți la ora 13:00”, a anunțat, tot pe Facebook, Ovidiu Mihăilescu, prietenul și colegul lui Dănuț Caramihai.

Regretatul artist nu și-a dorit să fie înmormântat creștinește, ci să fie incinerat. Ceremonia de incinerare va avea loc la Crematoriul Vitan Bârzești în cursul zilei de marți, 23 ianuarie 2024, începând cu ora 13:00.

Grupul Vouă a apărut pentru prima oară în urmă cu aproximativ 42 de ani. Se întâmpla în februarie 1982, când Adrian Fetecău, pe atunci student în anul V la Facultatea TCM a Institutului Politehnic Bucureşti, a părăsit Cenaclul Lumină Lină.

Citește și: Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”

A înființat Cenaclul Vouă, luând în formula inițială a trupei sale 13 băieți. Grupul era condus la vremea respectivă de Adrian Fetecău, secondat de Gelu Ocnaru şi Şerban Drăguşanu. În 1985 tinerii au susținut un spectacol la Slănic Moldova, fiind apreciaţi de actorul Constantin Codrescu în Galele Amfiteatru.

Ulterior, componenţa grupului a suferit modificări radicale într-o perioadă foarte scurtă. Vouă a devenit o constantă a mişcării culturale studenţeşti şi până la Revoluţie a susținut 125 de spectacole cu casa închisă în Teatrul Maria Filotti din Brăila, unde director era Constantin Codrescu.