Doliu uriaş în lumea filmului. O actriţă dragă românilor a murit la 45 de ani

Actrița Annie Wersching, răpusă de cancer la doar 45 de ani. Era cunoscută pentru rolurile din Star Trek și The Rookie.

30 ian. 2023, 10:29
Doliu uriaş în lumea filmului. O actriţă dragă românilor a murit la 45 de ani

Actriţa Annie Wersching s-a stins din viaţă din cauza cancerului, duminică dimineaţa devreme, a declarat pentru CNN Craig Schneider, publicistul ei, Craig Schneider. Ea era cunoscută pentru rolul agentului FBI Renee Walker din serialul „24”.

Soțul lui Wersching, actorul Stephen Full, a declarat pentru CNN că dispariția lui Annie a lăsat un gol imens în sufletele lor: „Există un gol cavernos în sufletul acestei familii, dar ea ne-a lăsat instrumentele necesare pentru a o umple. Ea a găsit minunea în cel mai simplu moment. Nu avea nevoie de muzică pentru a dansa. Ea ne-a învățat să nu așteptăm ca aventura să te găsească: «Du-te și găsește-o. Este peste tot». Și o vom găsi“.

Jon Cassar, regizorul și producătorul executiv al serialului 24, a adus, de asemenea, un omagiu: „Inima mea este frântă în mai multe bucăți decât pot număra. Annie a venit în lumea mea cu o inimă deschisă și un zâmbet contagios. Arborând un asemenea talent, mi-a tăiat respirația. Annie a devenit mai mult decât o colegă de muncă, a devenit o adevărată prietenă pentru mine, familia mea și pentru fiecare membru al distribuției și al echipei care a lucrat cu ea. Le va lipsi cu adevărat, atât lor, cât și fanilor cu care își găsea mereu timp să interacționeze. Annie, îți vom simți lipsa, ți-ai lăsat amprenta și suntem cu toții mai buni pentru asta“.

 

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu
Wersching a asigurat, de asemenea, vocea lui Tess în jocul video „The Last of Us”. Neil Druckmann, directorul de creaţie al noului serial HBO Max „The Last of Us”, bazat pe joc, a scris pe Twitter despre decesul lui Wesching: „Tocmai am aflat că draga mea prietenă, Annie Wersching, a decedat. Tocmai am pierdut o artistă şi o fiinţă umană frumoasă. Inima mea este distrusă. Gândurile sunt alături de cei dragi ei”.

Wersching a apărut în mod regulat în drame de televiziune de-a lungul anilor ’80 şi până în anii 2010. În 2007, ea a jucat rolul Ameliei Joffe în lunga telenovelă ABC „General Hospital”. Rolul ei de debut a venit în 2008, când a interpretat-o pe agenta FBI Renee Walker în serialul de succes al Fox „24”, jucând alături de Kiefer Sutherland pe parcursul celui de-al şaptelea şi al optulea sezon.

Doliu uriaş în lumea filmului mondial. Gina Lollobrigida, legenda cinematografiei italiene, a murit la vârsta de 95 de ani
Printre celelalte apariţii notabile ale lui Wersching se numără apariţiile din serialul „Bosch” din 2014 de pe Amazon Prime şi din serialul „The Vampire Diaries” de pe CW. Ea a interpretat-o şi pe regina Borg în „Star Trek Picard” în 2022.