Doliu uriaș în lumea muzicii. Un celebru cântăreț și compozitor a murit la vârsta de 79 de ani

Este doliu în lumea muzicii cubaneze, după ce cântăreţul şi compozitorul Pablo Milanés a murit, marţi, la vârsta de 79 de ani, la Madrid, după o luptă crâncenă cu cancerul.

22 nov. 2022, 18:31
Doliu uriaș în lumea muzicii. Un celebru cântăreț și compozitor a murit la vârsta de 79 de ani

Doliu uriaș în lumea muzicii cubaneze. Cântărețul și compozitorul Pablo Milanés s-a stins din viață, marți, la vârsta de 79 de ani, într-o clinică din Madrid, unde cu câteva zile în urmă, a fost internat din cauza unor probleme de sănătate cu care se confrunta de ani de zile.

Citește și Cum arată Elena, iubita lui Ianis Hagi. Fotbalistul le-a prezentat-o părinților. Imagini splendide cu întreaga familie

„Cu mare durere şi tristeţe vă informăm că maestrul Pablo Milanés a murit în această dimineaţă, 22 noiembrie, la Madrid”, a scris agenţia sa pe pagina oficială de Facebook a cântăreţului.

Vestea morții marelui artist a căzut ca un trăsnet pentru fanii acestuia care au umplut rețelele de socializare cu mesaje de condoleanțe.

„Cultura cubaneză este în doliu după moartea” lui Pablo Milanés, a scris pe Twitter premierul cubanez Manuel Marrero Cruz.

Cântărețul se lupta de câțiva ani buni cu o bpală extrem de gravă onco-hematologică care l-a forţat în anul 2017 să se mute la Madrid pentru a „primi un tratament care nu există în ţara sa”. În urmă cu câteva zile starea de sănătate a artistului s-a înrăutățit, iar medicii au decis internarea acestuia, potrivit anunțului agenției sale de pe data de 11 noiembrie.

În ultima perioadă, Pablo Milanés și-a anulat toate concertele planificate în Spania şi Republica Dominicană.

Cântărețul și compozitorul Pablo Milanés s-a născut pe data de 24 februarie 1943 în Bayamo, estul Cubei.

El și-a început cariera artistică la începutul anilor 1960 și a fost unul dintre reprezentanţii Nueva Trova, un gen muzical care are la bază texte poetice apărute în urma revoluţiei cubaneze din anul 1959.

Pablo Milanés a fost un mare susținător al lui Fidel Castro și a revoluției sale, însă evoluția acesteia l-a determinat să se îndepărteze de ea şi să se stabilească în Spania, dar și-a menținut legătura cu fanii săi din cuba prin intermediul muzicii.

În luna iunie a acestui an, Pablo Milanés a susținut un concert absolut emoționant la Havana, la care au participat peste 10.000 de spectatori, care au cântat în cor marile sale hituri, precum „Yolanda” şi „Vivir”.

Citește și Daniel Onoriu, prima reacţie după ce s-a zvonit că ar fi încercat să se sinucidă. Ce s-a întâmplat, de fapt, în arest