Doliu uriaș în mediul academic! Luminița Grădinariu s-a stins din viața

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași a rămas fără una dintre cele mai importante profesoare. Luminița Grădinariu și-a dedicat întraga viață activității didactice. Pasionată fiind de extrem de multe subiecte, aceasta a împărtășit secretele pe care le avea elevilor săi, pe care i-a pregătit pentru viață.

22 mart. 2023, 09:04
Doliu uriaș în mediul academic! Luminița Grădinariu s-a stins din viața

Luminița Grădinariu, una dintre cele mai iubite profesoare de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași a plecat dintre noi, lăsând în urmă o suferință de nedescris. Timp de peste 40 de ani, Luminița a rupt bucăți din sufletul ei pentru a împărtăși tinerilor cele mai interesante aspecte despre educația economică, despre pensii private, taxe, impozite și educație sexuală. Toate eforturile ei au fost pentru a-i ajuta pe copii să fie pregătiți pentru viață, tocmai de aceea a încercat să îi învețe să fie oameni compleți.

Citește și: Doliu uriaș în lumea muzicii. Cunoscuta soprană Virginia Zeani a trecut la cele veșnice

A iubit Colegiul Eminescu, directorii, profesorii, dar mai ales elevii, pentru care s-a dedicat și a încercat să creeze cele mai plăcute ore.

„Eu am prins şi anii de comunism şi am avut noroc că am fost în această şcoală, unde am fost extraordinar de liberă. Ce îmi trecea prin minte noaptea, puteam face la clasă pentru că toţi directorii care au fost până acum au acceptat tot ce îmi doream să implementez. Atâta libertate nu se găseşte nicăieri, dar o libertate bine-înţeleasă”, spunea prof. Luminița Grădinariu cu un an în urmă.

Luminița Grădinariu și-a dedicat toată viața educației

Luminița Grădinaru a găsit modul în care chimia și literatura se puteau îmbina. Profesoara a fost coordonator revistei „Temperatura adolescenţei” pentru șapte ani. Aceasta a dat dovadă de mult curaj, abordând, alături de elevii din echipa pe care a fosrmat-o, subiecte tabu ale perioadei.

Pierderea profesoarei a lăsat o urmă de tristețe în Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cadrele didactice fiind profund afectate.

„Despre Luminița s-a scris, s-a vorbit mult în învățământul și presa ieșeană și nu numai…Pentru că a ars pentru școală și copii. Mă adresez în principal foștilor elevi ai Luminiței, din toate generațiile. Nu o uitați pe Luminița. A ținut imens la voi și la școală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris pe Facebook Serinella Zara, profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

„Drum lin către Cer, doamna profesoara Luminița Grădinariu, îmi pare nespus de rău că ați părăsit prea devreme lumea aceasta, dar dacă ați scăpat de suferință, atunci e bine…”, a precizat Camena Manoliu State, profesoară la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Citește și: Doliu în lumea filmului. A murit starul din Star Wars şi Harry Potter, avea doar 56 de ani