Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. „Am câștigat primăria. Am învățat să fac sarmale”

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a transmis un mesaj de Revelion în care a vorbit despre provocările anului 2020. În plină pandemie de COVID-19, primul edil cu cetăţenie germană al oraşului de pe Bega a câştigat alegerile şi a contribuit la negocierile pentru formarea Guvernului Cîţu.

01 ian. 2021, 09:36
Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. „Am câștigat primăria. Am învățat să fac sarmale”

Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. Primarul Timişoarei a scris un mesaj în care a făcut o trecere în revistă a realizărilor sale din anul 2020.

Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. „Am învățat să fac sarmale, am două nepoate nou-născute”

„Gata, închid și eu biroul. Și anul.
Am învățat să fac sarmale, am două nepoate nou-născute, am câștigat primăria împreună, am gestionat o pandemie, am început să facem ordine, am negociat un guvern, am găsit oameni incredibil de faini care s-au alăturat proiectului nostru.
2020, ne-ai bulversat viața, dar ne-ai readus și dulcea, exasperanta, obositoarea, energizanta șansă a unui nou început. Te las cu un mare sentiment de recunoștință.
Dar totuși – hai odată 2021. La mulți ani!”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Dominic Fritz a câştigat alegerile locale 2020 şi devenit noul primar al Timişoarei la doar 37 de ani, luându-i locul lui Nicolae Robu.

Dominic Fritz s-a născut în 1983 în sudul Germaniei, într-o familie catolică cu opt copii. În 2003 a absolvit un liceu romano-catolic din Germania. A absolvit studii de ştiinţe politice şi administrative în Germania, Franţa şi Anglia, iar în 2019 a acceptat un post de consilier în cadrul Agenţiei Germane pentru Cooperare Internaţională.

Între anii 2016-2019 a fost şeful de cabinet al fostului preşedinte al Germaniei, Horst Köhler, la Berlin. Dominic Fritz a lucrat mai bine de 10 ani în administraţia publică germană înainte să intre politică.

Prima dată a venit în România la vârsta de 19 ani, imediat după ce a absolvit liceul, pentru a lucra ca voluntar la o casă de copii din Timişoara. Tot atunci a învăţat şi limba română.

Citeşte şi: Cine e Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei? „Şomerul” neamţ care cântă la pian şi a fost voluntar pentru copiii orfani

După alegerile parlamentare 2020, Dominic Fritz a făcut parte din echipa USRPLUS care a negociat componenţa Guvernului. Pe 11 decembrie, edilul spunea că România are nevoie „mai mult ca oricând, de un Executiv puternic şi stabil şi de o guvernare profesionistă”.

Citeşte şi: Primul scandal PNL – USR PLUS pe negocierea funcţiilor în Guvern. Dominic Fritz: „Premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid”