Dominic Fritz pune piciorul în prag la Timişoara: „Am nevoie de asigurări în scris că vom avea un vicepreşedinte USR-PLUS la Consiliul Judeţean”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz (USR), a declarat luni că în prima şedinţă a Consiliului Local, după cea festivă, consilierii USR-PLUS nu vor vota viceprimarul propus de PNL, pentru că încă nu au asigurări din partea liberalilor că alianţa USR-PLUS va avea un vicepreşedinte la nivelul Consiliului Judeţean.

16 nov. 2020, 16:31
Dominic Fritz pune piciorul în prag la Timişoara: „Am nevoie de asigurări în scris că vom avea un vicepreşedinte USR-PLUS la Consiliul Judeţean”

Dominic Fritz pune piciorul în prag şi precizează că are nevoie de un acord scris în privinţa susţinerii propunerii USR-PLUS la vicepreşedinţia Consiliului Judeţean, deoarece a auzit zvonuri conform cărora PNL ar aştepta alegerile parlamentare şi, în funcţie de scorul electoral obţinut de Pro România, ar putea prefera să se alieze cu partidul lui Ponta.

„Astăzi este ziua în care o să avem prima ședință a Consiliului Local, după cea festivă. Pe ordinea de zi o să fie votarea comisiilor, cei doi supleanți vor depune jurământul și o să votăm un viceprimar pentru Primăria Timișoara, eu după cum știți, l-am propus pe colegul meu, Ruben Lațcău, din Alianța USR PLUS.

Îi rog pe toți consilierii locali să îl voteze în unanimitate, ca să trimitem un semnal că putem colabora în aceste vremuri grele. Din păcate, nu este închisă încă nico majoritate stabilă, nici în Consiliul Local și nici în Consiliul Județean, de aceea noi nu vom astăzi un al doilea viceprimar de la PNL. Am luat la cunoștință că PNL o să-l propună pe Cosmin Tabără ca viceprimar, un coleg pe care-l respect și apreciez foarte mult și aștept să fie el al doilea viceprimar al Timișoarei.

Din păcate, suntem într-o situație în care de peste o lună tot ce am vorbit s-a tot schimbat, PNL s-a tot răzgândit, așa că vrem să ne asigurăm de înțelegerea noastră, să avem un vicepreședinte USR PLUS la Consiliul Județean ca această înțelegere să fie respectată. De aceea, eu aștept să să semnăm acea înțelegere până la ora 5, dacă nu lăsăm acel loc de viceprimar liber până când avem o înțelegere în care putem să avem și noi încredere.”, a spus Dominic Fritz, conform Pressalert.

Dominic Fritz pune piciorul în prag şi vorbeşte despre o posibilă alianţă PNL – Pro România

„Eu am auzit aceste zvonuri, că de fapt PNL la nivel de Consiliu Județean vrea să aștepte până după alegerile parlamentare, ca după aceea să facă o alianță cu Pro România. Eu nu știu dacă e adevărat, dar înțelegeți că sunt precaut în ceea ce privește aceste înțelegeri sub masă și tocmai de aceea vreau să mă asigur, dacă mergem împreună, că avem majoritate stabilă”, a declarat primarul Timişoarei.

Dominic Fritz a mai spus luni că discuţiile despre numirea vicepreşedinţilor durează de peste o lună, fapt de natură să-i zduncine încrederea în seriozitatea PNL.

„De peste o lună mergeam pe ideea «Ein mann, ein Vort», dar încrederea mea s-a erodat în timp, am nevoie de asigurări în scris că vom avea și la județ un vicepreședinte”, a încheiat Fritz.

Citeşte şi: Dominic Fritz: „Pregătim microbuze ale Societăţii de Transport Public pe care să le folosim ca ambulanţe”

 


loading...
Partenerii noștri