Dominic Fritz, scandal cu PNL după carantinarea Timişoarei. „Pare să aibă un singur ţel: să saboteze tot efortul timişorenilor de a ieşi din carantină”

Primarul Timişoarei îi acuză pe liberalii timişoreni că sabotează eforturile locuitorilor oraşului de pe Bega de a ieşi din carantină. Mesajul lui Dominic Fritz îl vizează în special pe liberalul Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, care a spus că edilul USR-PLUS nu a ştiu să reducă rata de infectare.

09 mart. 2021, 13:21
Dominic Fritz, scandal cu PNL după carantinarea Timişoarei. „Pare să aibă un singur ţel: să saboteze tot efortul timişorenilor de a ieşi din carantină”

Liberalul Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat că s-a opus carantinei şi l-a atacat pe Dominic Fritz, primarul Timişoarei, pe motiv că nu a luat măsurile corecte pentru a reduce rata de infectare.

„Am votat împotriva carantinei, parte dintre motive le-am expus deja în intervenţiile de până acum, însă cred că este important ca cetăţenii din Timişoara şi zona periurbană să ştie că se impune adoptarea unor măsuri suplimentare care să scadă numărul de infectări Covid-19 şi să reducă impactul social şi economic al închiderii municipiului”, a scris Alin Nica, pe Facebook.

Citeşte şi: Conflict între PNL și USR pe tema carantinării! Preşedintele CJ Timiş îl contrazice pe Dominic Fritz: „Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a Timişoarei”

Reacţia lui Dominic Fritz nu a întârziat să apară. Primarul Timişoarei l-a acuzat pe liberal de cinism.

„Într-o mişcare evident politicianistă, Alin Nica a început să mă atace ca să unească facţiunile din partid înainte de alegerile pentru şefia PNL Timiş. Înţeleg şi accept că aşa funcţionează politica. Recunosc, însă, că nu mi-aş fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situaţia periculoasă în care se află Timişoara şi judeţul Timiş (…)

În perioada în care spitalele sunt încărcate şi timişorenii încearcă să-şi organizeze viaţa într-o carantină frustrantă, PNL Timiş pare să aibă un singur ţel: să saboteze tot efortul timişorenilor şi timişenilor de a ieşi din această situaţie critică cu riscul de prelungire a carantinei. Nu folosesc această strategie pentru că le pasă de viaţa de zi cu zi a timişorenilor sau de timişenilor, ci ca să rămână sau să revină la butoane şi la robinete de bani publici, atacându-i pe cei care încearcă să facă curat după haosul lăsat în urmă”, a scris Dominic Fritz, tot pe reţeaua de socializare.

Mai mult, edilul oraşului de pe Bega a anunţat o anchetă la transportatorul public, acuzând faptul că directorul companiei este protejat de PNL.

„Un reproş pe care urmează să-l anchetez este că nu s-au luat destule măsuri de precauţie în mijloacele de transport în comun. Deşi am primit mai multe asigurări că STPT face toate eforturile necesare şi că tramvaiele şi autobuzele nu sunt supraaglomerate, nu voi ezita să cer demiterea directorului STPT dacă Alin Nica are dreptate. (Bineînţeles că directorul este membru PNL şi protejat de Nica în public şi în culise)”, a precizat Dominic Fritz.

Alin Nica şi Dominic Fritz au avut o relaţie tensionată încă de la alegerile locale. Aceştia au negociat numeroase săptămâni formarea unei majorităţi în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

Citeşte şi: Dominic Fritz, despre zvonurile că ar fi spion german: „Sunt şi mândru, îmi arată că suntem pe drumul cel bun”