Dominic Fritz se confruntă cu probleme la preluarea mandatului de primar al Timişoarei. Validarea acestuia, atacată în instanţă

Dominic Fritz se confruntă cu probleme la preluarea mandatului. Câştigătorul alegerilor locale din Timişoara a primit trei contestaţii în instanţă, care au fost depuse la Judecătoria Timişoara. Documentele contestă validarea candidatului USR-PLUS în scaunul de primar al municipiului.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 09:21
Dominic Fritz se confruntă cu probleme la preluarea mandatului de primar al Timişoarei. Validarea acestuia, atacată în instanţă

Contestaţiile au fost depuse de următoarele persoane: Călin Narcis Petrescu – fost angajat la Radio Timişoara, Monica Hărmănescu – cadru didactic la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timisoara şi Adrian Popescu – şi el candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Timişoara, din partea ALDE, la alegerile din 27 septembrie.

„În 21 și 22 octombrie au fost depuse 3 contestații împotriva validării mele ca Primar al Timișoarei.
Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu! Adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin de 58 contestații, și se repetă și la Timișoara.
Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil. Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor. Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local.”, a spus Dominic Fritz pe contul de Facebook.

Solicitarea va fi judecată la Tribunalul Timis, însă pentru moment nu a fost stabilită data şedinţei. Dominic Fritz trebuia să fie învestit în funcţie, marţi, în data de 27 octombrie a.c., însă preluarea mandatului va fi amânată.  Acesta a fost ales în funcţia de primar al municipiului Timişoara cu 49.191 voturi, adică 52,66% din voturi.

Fritz a fost lăsat baltă şi de PNL

De altfel, nu e singura lovitură primită de Fritz. Noul primar al Timişoarei a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că acordul negociat luni cu PNL pentru numirea de viceprimari şi vicepreşedinţi ai consiliului local nu a fost onorat de liberali, care s-au retras în ultimul moment.

Lovitura aplicată de PNL celor de la USR-PLUS vine în contextul în care tensiunile dintre cele două partide s-au accentuat în ultimul timp, mai ales după ce liberalii i-au acuzat pe USR-işti că ar fi votat pentru numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ.

Citeşte şi: ŞOC la Primăria Timişoarei! Dominic Fritz, primarul USR-PLUS, lăsat baltă de PNL, nu exclude o alianţă cu PSD şi Pro România VIDEO


loading...