Donald Trump nu mai este infectat cu COVID. Anunţul medicului preşedintelui

Medicul lui Donald Trump, Sean Conley, a susținut sâmbătă faptul că președintele american nu mai este considerat un risc privind transmiterea coronavirusulu și nu mai este necesar să stea în auto-izolare.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 04:42
Donald Trump nu mai este infectat cu COVID. Anunţul medicului preşedintelui

Președintele Statelor Unite ale Americii a dezvăluit că este infectat cu COVID în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

Citește și: Donald Trump, prima apariţie după ce s-a infectat cu coronavirus. „Mă simt minunat. Vaccinul va ajunge într-un timp record” VIDEO

”Acum, la zece zile de la apariţia simptomelor, fără febră de mai bine de 24 de ore şi toate simptomele îmbunătăţile, gama de teste avansate a dezvăluit că nu mai există dovadă de replicare activă a virusului. Voi continua să îl monitorizez clinic pe măsură ce revine la programul activ”, a transmis Conley.

Cadrul medical a menționa și faptul că Donald Trump a demonstrat ”încărcătură virală în scădere”. Încărcătura virală face referire la cantitatea de virus prezentă în orice mostră luată de la pacient, fie sânge fie, în cazul Covid-19, secreţii.

Cu toate acestea, Sean Conley nu a precizat dacă preşedintele s-a testat recent de COVID  şi nu a spus ce tratament și nici faptul dacă președintele urmează un tratament.

Donald Trump este aşteptat să revină în campanie luni, când are programat un miting în Florida. Marţi ar trebui să ajungă în Pennsylvania, iar miercuri, în Iowa.

Sâmbătă, Trump a susţinut, la Casa Albă, primul eveniment public de la diagnosticare şi internare. În faţa a sute de invitaţi, el a anunţat că se simte bine şi că naţiunea va învinge „acest teribil virus chinez”