Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri seara. Stare de asediu în Washington

Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă, pentru a se afla la adăpost, vineri seara, în momentul în care protestatarii din jurul Casei Albe au început să devină violenți, conform New York Times. De asemeena, informația a fost confirmată de un oficial al Casei Albe pentru CNN, dar și de o sursă din rândul forțelor de ordine.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 05:10
Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri seara. Stare de asediu în Washington

Atmosfera în Casa Albă a început să fie tensionată, vineri, după ce protestatarii s-au adunat la poartă și au început să strice împotriva președintelui SUA, aruncând cu pietre și sticle. Agenții Secret Service l-au adus pe șeful Casei Albe într-un buncăr subteran care a fost folosit în timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Citește și: Protestele VIOLENTE continuă în SUA! A fost instituită starea de alertă în mai multe oraşe FOTO şi VIDEO

În noaptea de vineri seara, protestatarii au reușit să se intre pentru scurt timp în Departamentul Trezoriei, al cărui sediu se află în apropiere de Casa Albă. 

Președintele SUA a stat în buncăr pentru mai puțin de o oră, după care a fost dus la etaj. Ulterior, agenții au decis faptul că președintele nu se află în pericol. Melania Trump, și fiul cuplului, Barron Trump, l-au însoțit pe președinte în buncăr, conform protocolului de securitate. Centrul pentru Operațiuni de Urgență se află în subteran, în aripa estică a Casei Albe.

Donald Trump nu a apărut în public duminică, a preferat să poarte un război online, pe Twitter, cu criticii săi, deși, potrivit New York Times, unii consilieri de campanie i-au recomandat să se adreseze națiunii printr-un mesaj televizat și i-au spus că mesajele lui transmise pe rețeaua socială nu fac decât să toarne și mai mult gaz peste foc.

Washington DC, transformat în zonă de război

În capitala Statelor Unite, Washington, a fost decretată duminică stare de asediu după noi manifestaţii în apropiere de Casa Albă, a anunţat primarul oraşului, Muriel Bowser, a doua zi după o noapte marcată de revolte în mai multe localităţi din ţară.

Violenţele au continuat şi în noaptea de duminică spre luni, iar reporterii prezenţi pe teren au constatat că toate luminile în interiorul Casei Albe s-au stins încă înainte de miezul nopţii.

Interdicţia de circulaţie a intrat în vigoare „duminică, orele 23.00, până luni la orele 06.00”, a precizat Muriel Bowser pe Twitter, adăugând că a ordonat desfăşurarea Gărzii Naţionale în oraş în sprijinul forţelor de poliţie. Totuşi, protestatarii nu au respectat-o şi au acţionat cu o violenţă fără precedent chiar în faţa reşedinţei preşedintelui SUA.